Efter sex år som SD-politiker går nu Lars Ekvall tillbaka till Moderaterna. Han uppger att han ämnar fortsätta sina uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige och som ledamot i individ- och familjenämnden.

Efter sex år som SD-politiker går nu Lars Ekvall tillbaka till Moderaterna. Han uppger att han ämnar fortsätta sina uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige och som ledamot i individ- och familjenämnden. Foto: Sverigedemokraterna/Arkiv

SD-politiker går tillbaka till Moderaterna

Hänvisar till ändringar i rikspolitiken

LANDSKRONA.

Det vars sista veckan i juli som det blev klart att ännu en av SD:s kommunpolitiker lämnar partiet för att i stället bli medlem i Moderaterna. Denna gång gäller det Lars Ekvall som redan tidigare gjort det bytet, om än på andra hållet.

Av
Per Eeg-Olofsson

År 2013 lämnade han nämligen Moderaterna för att bli medlem i SD. Lars Ekvall är idag ersättare i kommunfullmäktige och sitter även i individ- och familjenämnden där han varit gruppledare för SD. Till Landskronaposten/HD, som var först med att rapportera om partibytet, uppger Lars Ekvall att det är händelser på riksplan som orsakat båda hans partibyten.

– Det berodde på rikspolitiken. Reinfeldt började öppna armar och vet inte allt. Jag kunde inte stå för saker och ting, säger han till tidningen.

Det är både en förändrad politik från M och missnöje med SD som ligger bakom återgången uppger Lars Ekvall.

– Dels har Moderaterna vänt tillbaka till en politik som jag tycker är rimlig. Och så är jag missnöjd med vissa frågor från riks, säger han till Landskronaposten/HD.

Lars Ekvall uppger även att han är kritisk till hur SD hanterat skandalen kring partiets toppkandidat till Europaparlamentet Peter Lundgren, efter att det kommit fram att Peter Lundgren berusad tagit en kvinna på brösten.

Lars Ekvall kommer enligt egen uppgift sitta kvar på de politiska poster han har, vilket i så fall strider mot den kandidatförsäkran som han och andra lokala SD-politiker skrivit på inför förra årets val. En kandidatförsäkran är dock inte juridiskt bindande.

”Vi i moderaterna vill hälsa Lars varmt välkommen tillbaka i gemenskapen”, skriver Moderaternas kommunalråd Torbjörn Brorsson i ett mejl angående avhoppet.

Publicerad 30 July 2019 15:59