Två mordförsök och en utplacerad bomb på några timmar i Landskrona.

Två mordförsök och en utplacerad bomb på några timmar i Landskrona. Andreas Hillergren / Ritzau Scanpix

Våldsamma natten timme för timme

Lansdskrona skakat av fler våldsdåd

LANDSKRONA

. Natten mellan måndag 29 juli och tisdag 30 juli blev den mest våldsamma i Landskrona på länge. En skjutning, en sprängning, och en funnen sprängladdning kunde summeras på morgonen. Detta är vad som hände timme för timme:

Av
Per Eeg-Olofsson

19.48 kom larm till polisen om en skottlossning på Öster. När polis och räddningstjänst kommer till platsen finner de en man, född mellan 1994 och 1997, med en skottskada i benet, dock inte livshotande. Korsningen Östergatan/Bredgatan spärras av för teknisk undersökning.

23.34 fick polisen larm om ett misstänkt farligt föremål på närliggande Föreningsgatan. Polisens nationella bombskydd kallades till platsen och genomförde en kontrollerad sprängning. Sannolikt rörde det sig om en handgranat. Vid sextiden hävdes avspärrningarna, det närliggande bostadshuset evakuerades aldrig.

Vid 04.15 fick polisen åter in larm. Denna gång om en explosion på Tranchellsgatan. Anländande polispatrull upptäcker krossade rutor i en lägenhet där någon form av sprängmedel detonerat. Lägenheten ska ha varit tom vid tillfället.

Händelserna har gett upphov till tre anmälningar om försök till mord.

Publicerad 30 July 2019 10:00