Det är flera boende på Öster som uppmärksammat dagens insats på området, något som synts i sociala media. Under natten mellan måndag och tisdag förra veckan var det fullt upp för polisen då tre allvarliga våldsbrott inträffade inom loppet av bara några timmar i stadsdelen.

Det är flera boende på Öster som uppmärksammat dagens insats på området, något som synts i sociala media. Under natten mellan måndag och tisdag förra veckan var det fullt upp för polisen då tre allvarliga våldsbrott inträffade inom loppet av bara några timmar i stadsdelen. Foto: Andreas Hillergren/Ritzau Scanpix

Stor polisinsats på Öster efter våldsdåd

Både uniformerade poliser, civilklädda och hundar deltog

LANDSKRONA

. Under onsdagen har polisen genomfört någon form av större insats i stadsdelen Öster i Landskrona, som är knuten till förra veckans våldsvåg med en skjutning, en sprängning och en funnen handgranat.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var HD/Landskronaposten som var först med att rapportera om den större insatsen där poliser synts bland annat på Ödmanssonsgatan och Tranchellsgatan. I insatsen har både uniformerade poliser, civilklädda poliser och hundar deltagit.

Under dagen har polisen bekräftat kopplingen till de tre händelserna natten mellan måndag och tisdag förra veckan, som alla tre fått brottsrubriceringen mordförsök. Men vad insatsen går ut på och vilket resultat den gett är polisen ännu förtegen om.

– Det pågår en polisinsats i Landskrona men vi kommer inte att kommentera någonting om det förrän under morgondagen (läs: torsdag), säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson till HD/Landskronaposten.

Publicerad 07 August 2019 17:00