Specialtränade vapen- och bombhundar söker av Landskrona.

Specialtränade vapen- och bombhundar söker av Landskrona. Foto: Mostphotos.com

Bombskyddet söker igenom Landskrona

Specialutbildade vapen- och bombhundar på plats

LANDSKRONA.

Polisen och nationella bombskyddet söker just nu igenom ett stort antal fastigheter i Landskrona med omnejd. Insatsen är ett led i arbetet efter bomben mot stadshuset i natt.

Av
Felix Alnemark

– Syftet med insatsen är att förhindra att nya grova och hänsynslösa brott ska inträffa inom Landskronaområdet. Vi har under insatsen letat efter vapen, sprängmedel och annat som kan användas till grova brott, säger Patric Heimbrand, polisområdeschef som tagit beslut om insatsen.

Polisen arbetar tillsammans med nationella bombskyddet med att genomsöka ett antal fastigheter och utrymmen Landskrona och dess närområden. I det arbetet används bland annat specialutbildad vapen- och bombhund.

– Tillsammans med Landskrona kommun och fastighetsägarna har vi redan påbörjat en rad åtgärder för att ytterligare öka tryggheten för de boende och minska brottsligheten. Det handlar bland annat om att vi sågar ner träd som skymmer övervakningskameror, städar ur vinds- och källarutrymmen som några exempel på åtgärder, säger Anders Nordberg, tf. lokalpolisområdeschef i Landskrona.

Polisen säger att man inte ser någon omedelbar koppling till händelserna 29-30 juli då en skottlossning inträffade såväl som en detonation. Dessutom hittades en handgranat.

Publicerad 08 August 2019 15:01