Vallåkraträffen på Enoch Thulins flygplats brukar dra många besökare. I skrivande stund är cirka 1500 fordon registrerade, cirka 25 bilklubbar och ett 80-tal företag som utställare.

Vallåkraträffen på Enoch Thulins flygplats brukar dra många besökare. I skrivande stund är cirka 1500 fordon registrerade, cirka 25 bilklubbar och ett 80-tal företag som utställare. Foto: Björn Östman/Bilsport

”Egentligen är det ju som en motormässa utan tak”

I helgen väntas tusentals besökare till Vallåkraträffen

Hallå där…

Av
Per Eeg-Olofsson

…Per Östman som är pressansvarig för populära Vallåkraträffen den 17-18 augusti.

Vad kan publiken vänta sig i år?

– Ja, vad ska man svara på det? Det är ju så mycket som händer. Något som är jätteroligt är att veteranbilsrallyt Lergökarallyt kommer tillbaka i år och har sin målgång på träffen. Det blir runt 350 veteranbilar och även veteranlastbilar. Det är anmälda både från Sverige och Danmark, Holland och Tyskland. En nyhet för i år är att Thagiers motorshow kommer till träffen, med motorcyklar i stålbur. Det blir ännu vassare supersportbilar som visar upp sig i år. Bland annat kommer svenska Koeningsegg med två bilar.

Hur kom det sig att Lergökarallyt nu har målgång på träffen?

– Det var nedläggningshotat helt enkelt, vi tog kontakt för samarbete. Som motorentusiast vill man ju gärna hjälpa till hålla farten uppe i motorarrangemang.

Har du någon personlig favorit under träffen som du inte vill missa?

– Vi började ju en gång i tiden med ombyggda volvobilar på en fotbollsplan i Vallåkra. Sedan har vi gått över till hot rod-bygge, så jag tycker det är kul att det blir en hot rod-parad med 60-70 bilar. Men det bästa är att det finns något för alla, egentligen är det ju som en motormässa utan tak.

Vallåkraträffen

Var? Enoch Thulins flygplats.

När? 17 och 18 augusti.

Hur? Stor motorträff med allt från veteranlastbilar till banracingbilar. Företag, privatbyggare, jurytävlingar, modevisning, motorshow, drifting, begagnatmarknad, stridsvagnsuppvisning med mera.

Publicerad 12 August 2019 07:00