Här, på hörnet Storgatan-Norra Långgatan, har Familjecentralen Rådstugan funnits sedan 2010. Nu kan den växa när delar av de före detta apotekslokalerna tas över.

Här, på hörnet Storgatan-Norra Långgatan, har Familjecentralen Rådstugan funnits sedan 2010. Nu kan den växa när delar av de före detta apotekslokalerna tas över. Foto: Per Eeg-Olofsson

Familjecentral tar över före detta apotekslokaler

Ger möjlighet till mer barnmorskemottagning

LANDSKRONA.

Lokalerna på Storgatan har stått tomma sedan Apoteket flyttade ut år 2016. Nu ger det Familjecentralen Rådstugan en möjlighet att expandera.

Av
Per Eeg-Olofsson

Planerna framgår av en bygglovsansökan som nyligen godkänt, något som Landskronaposten/HD var först med att rapportera. 190 av de 485 kvadratmeter lokal som tidigare var apotek får nu ändrad verksamhet i detaljplanen, från just apotek till öppen förskola och barnmorskemottagning.

Familjecentralen Rådstugan har legat vägg i vägg med lokalerna ända sedan 2010 då den flyttade dit från den före detta arresten vid polishuset och rådhuset. Och nu kan alltså familjecentralen, som har öppen förskola, barnmorskemottagning och tandhälsa för barn, växa.

– Vi är jätteglada för det. Vi är trångbodda och har behov av större lokaler, säger Cecilia Ericsson, kurator och samordnare för Rådstugan till Landskronaposten/HD.

– Det innebär också fysisk möjlighet framöver att barnmorskan har mer mottagningstid än nu.

Idag är barnmorskans mottagningstid begränsad till en förmiddag i veckan.

Publicerad 12 August 2019 17:31