Christer Ohlsson lämnar nu som VD, 21 år efter att han startade bolaget i Landskrona. Han sitter dock kvar på flera nyckelposter i koncernen.

Christer Ohlsson lämnar nu som VD, 21 år efter att han startade bolaget i Landskrona. Han sitter dock kvar på flera nyckelposter i koncernen. Foto: Ohlssons AB

Ny vd tar över ratten för Ohlssons

Men grundaren behåller greppet om koncernen

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Sedan Christer Ohlsson startade miljö- och markentreprenadfirman Ohlssons i Landskrona 1998 har bolaget vuxit rejält. Idag har bolaget tillsammans med de övriga i koncernen runt 500 anställda och omsätter nära en miljard kronor.

Efter 21 år som vd lämnar nu grundaren Christer Ohlsson vd-posten, det meddelade bolaget nyligen. Även Per-Johan Olsson, som varit ekonomichef på Ohlssons AB lämnar sin post. Det betyder dock inte att de försvinner ur koncernen. Christer Ohlsson kommer att bli styrelseordförande i Ohlssons Invest AB, moderbolaget som äger de övriga i koncernen. Per-Johan Olsson blir finanschef i samma moderbolag som till hundra procent ägs av Christer Ohlsson.

– Jag kommer även i fortsättningen att sitta som styrelsens ordförande i samtliga koncernbolag, men lämnar varmt över stafettpinnen som VD för Ohlssons AB till Kjellåke Fyrgård, säger Christer Ohlsson i ett pressmeddelande.

Kellåke Fyrgård kommer från bilbranschen, där han har haft uppdrag som vd och säljledare. Han har även jobbat som konsult, bland annat åt Ohlssons AB. Kellåke Fyrgård börjar som vd den 16 september.

Ohlssons koncernen

Ohlssons AB sysslar med sådant som avfallshantering, spol- och rörteknik, markentreprenader och transport. I Ohlssons-koncernen ingår även PULS AB, Exellent Syd AB, Tintorella Fastigheter AB och Bensinteknik i Helsingborg AB Totalt har koncernen runt 500 anställda och omsätter nära en miljard kronor per år.

Publicerad 20 August 2019 16:00