Josefine Sebring och Robin Berkhuizen.

Josefine Sebring och Robin Berkhuizen. Foto: Privat

Dansstudion erbjuder gratis danskurs för funktionsnedsatta barn

Initiativ tillsammans med bostadsföretag

LANDSKRONA.

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Sedan 2008 har Landskrona dansstudio erbjudit danskurser i alla möjliga stilar och svårighetsnivåer. Från måndagen den 2 september, och 12 veckor framåt, står en helt ny sådan på schemat: ”Alla kan gympa - dans”, som vänder sig till barn med funktionsnedsättningar. Det blir två grupper i kursen, en med barn mellan 5 och 10 år, och en för de över 10 år.

Danskursen är tillgänglig på flera sätt, förutom att den är anpassad för funktionsnedsatta barn så är den även gratis. Det är bostadsföretaget Emrahus som gör det möjligt genom sponsring.

– Vi vill gärna stödja lokala föreningar. Vi såg ett tillfälle att tillsammans med Landskrona Dansstudio, som är otroligt duktiga och engagerade, kunna göra något för en målgrupp som ligger oss varmt om hjärtat, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus i ett pressmeddelande.

Josefine Sebring, som är verksamhetschef på Landskrona dansstudio, tror att intresse finns.

– Vi hade två prova-på-tillfällen tidigare i år och de som kom hade jättekul och ville fortsätta. Det är utmanande att hitta en nivå som passar alla men det är också det som är det roligaste. Att utmana sig själv till att tänka om och tänka nytt. Det är en sådan otrolig rörelseglädje, säger hon.

Publicerad 28 August 2019 17:33