Hyresvärden får bakläxa i hyresnämnden efter att denna på eget bevåg skruvat igen takfönster hos en kvinna i en ort utanför Landskrona.

Hyresvärden får bakläxa i Hyresrätten efter att denna på eget bevåg skruvat igen takfönster hos en kvinna i en ort utanför Landskrona. Genrebild: Adobe Stock

Hyresvärd skruvade igen fönstren – trots 30 grader i lägenheten

Får bakläxa av hyresnämnden

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Kvinnan på en liten ort utanför Landskrona brukar öppna takfönstren, bland annat när hon städar och under varma sommardagar då det kan bli upp emot 30 grader i lägenheten.

En dag gick det inte – hyresvärden hade på eget bevåg skruvat igen och plomberat fönstren utifrån. Fel agerat av världen menar Hyresgästföreningen Norra Skåne som drivit frågan till hyresnämnden.

Värden motiverar sitt agerande med att kvinna låtit fönstren stå vidöppna under långa perioder, även vid dåligt väder, vilket riskerar att fuktskada lägenheten. De vädringsspjäll som finns i fönstren räcker för ventilering.

Nu har hyresnämnden fattat beslut, det rapporterar tidningen Hem och Hyra. Nämnden går på hyresgästens linje och menar att de igenskruvade fönstren är en ”väsentlig ändring” av lägenheten som kräver hyresgästens godkännande och att ändringen ”var ett men i nyttjanderätten”.

Publicerad 30 August 2019 13:23