Med 50 meter rulltårta blir det många sorter och smaker. Ammi Hansson tyckte att den med chokladkräm och mini-marshmallows såg godast ut.

Med 50 meter rulltårta blir det många sorter och smaker. Ammi Hansson tyckte att den med chokladkräm och mini-marshmallows såg godast ut. Foto: Per Eeg-Olofsson

Härslövs skola firades med rekordtårta

Elever, föräldrar och personal firade 50-årsjubileet

LANDSKRONA

. 1969 stod den klar, F-6 skolan i Härslöv. 50-årsjubileum i år alltså för Härslövs skola, och när det firades under torsdagskvällen bjöds det både på rekord-tårta, tipspromenad och musikunderhållning.

Av
Per Eeg-Olofsson

När 40 år för skolan firades 2009, satte föräldrar och barn ihop en 40 meter lång rulltårta. När skolan firar 50 år kan man så klart inte vara sämre. I ett klassrum i skolan börjar leveranserna från hemmaköken anlända, och 50 meterstårtan växer meter för meter.

– Vi har mätt upp 50 meter och skickat ut en inbjudan till alla föräldrar som fått meddela om de kan bidra med tårta, berättar biträdande rektor Ellinor Ling.

När Lokaltidningen kommer förbi är grillarna redan tända på skolgården där det går att grilla medhavd mat.

– Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att komma hit och fira, säger Marika Jonmar, ordförande i föräldraföreningen som arrangerar firandet tillsammans med skolan.

Det fanns gott om gamla klassbilder att titta på, de äldsta från startåret 1969.

Det fanns gott om gamla klassbilder att titta på, de äldsta från startåret 1969. Foto: Per Eeg-Olofsson

Den som blir sötsugen efter grillmaten, kan köpa kaffe och rulltårta av föräldraföreningen – eventuellt samma rulltårta som man själv gratis bidragit med.

– Ja, så är det, säger Marika Jonmar och skrattar.

– Pengarna från försäljningen går tillbaka till eleverna.

Musikunderhållning, kanske främst för den yngre publiken, står Sander och Gander för. Som underhållning finns även en tipspromenad med frågor om skolan. Föräldrar och andra vuxna kan dessutom ta en promenad längs minnenas allé genom att titta på gamla klassfoton som satts upp ovanför rulltårtan – de äldsta från skolans invigningsår 1969.

50 meter rulltårta på ett och samma ställe måste så klart dokumenteras.

50 meter rulltårta på ett och samma ställe måste så klart dokumenteras. Foto: Per Eeg-Olofsson

Publicerad 06 September 2019 11:24