På tisdag finns möjlighet att se författaren Margaret Atwood prata live om uppföljaren till sin roman The Handmaid´s Tale som fått stor uppmärksamhet i sin tv-serieversion.

På tisdag finns möjlighet att se författaren Margaret Atwood prata live om uppföljaren till sin roman The Handmaid´s Tale som fått stor uppmärksamhet i sin tv-serieversion. Foto: Jean Malek/Nordstedts

The Handmaid´s Tale-författare i livesändning på teatern

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Den svenska titeln Gileads döttrar är kanske inte allom bekant, men säger man The Handmaid´s Tale är det många som vet vad man pratar om. Romanen är från 1985, men det är i HBO/Hulus tv-serieform som dystopin där ett nutida USA förvandlas till en fundamentalistisk, högerkristen terrorstat, gjort stor succé. Nu är författaren till boken, kanadensiska Margaret Atwood, aktuell med en uppföljare, ”The Testaments”. Om denna, och de föregående böckerna, pratar Margaret Atwood i en livesänd intervju från The National Theatre i London, då det även blir högläsning ur romanen av kända skådespelare. I Landskrona kan man se det hela på teatern, biljetter köper man via tickster.com.

När? Tisdag 9 september, klockan 20.30 till 22.30.

Var? Landskrona teater.

Publicerad 08 September 2019 10:30