Linn Alenius Wallin har sagt upp sin plats i kommunfullmäktige. Hon lämnar kommunpolitiken, men kommer fortsatt verka lokalt i partiet.

Linn Alenius Wallin har sagt upp sin plats i kommunfullmäktige. Hon lämnar kommunpolitiken, men kommer fortsatt verka lokalt i partiet. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Linn lämnar kommunpolitiken

SVALÖV. Det var efter valet 2014 som Feministiskt Initiativ och Linn Alenius Wallin kom in i Svalövs kommunfullmäktige. Nu lämnar hon den kommunala politiken.

Av
Jonas Lundin

– Jag tycker att det är viktigt att man inte sitter kvar av gammal vana, demokratin är något som ständigt behöver vitaliseras. Dessutom har min livssituation förändrats, bland annat med nytt arbete, så jag har omprioriterat var jag kan göra min bästa insats för mänskliga rättigheter, säger Linn Alenius Wallin.

Hon tycker att hon lärt sig mycket under de fem åren i kommunpolitiken.

– Inte minst konsten att samverka och samarbeta med människor från olika håll och ideologiska ståndpunkter. På ett Svalövsmässigt plan är jag mest nöjd med att vi etablerat oss och nått ut mycket med frågor om mänskliga rättigheter, jämställdhet och demokratiutveckling. Vi kommer att fortsätta göra detta på många fronter.

Nu kommer istället Kristina Carlsson från Röstånga att sitta på Feministiskt Initiativs ordinarie mandat i Svalövs kommunfullmäktige.

Publicerad 13 September 2019 08:30