NA-KD bedriver webbhandel med damkläder, skor och accessoarer. Nu har företaget beslutat att lägga sitt nya lager i Landskrona, något som kan ge ”hundratals” jobb enligt företaget.

NA-KD bedriver webbhandel med damkläder, skor och accessoarer. Nu har företaget beslutat att lägga sitt nya lager i Landskrona, något som kan ge ”hundratals” jobb enligt företaget. Foto: Skärmdump/Press

Stort robotlager kan ge 100-tals jobb i Landskrona

Klädjätte på nätet har valt Landskrona för ny anläggning

LANDSKRONA.

Modeföretaget NA-KD planerar för ett toppmodernt lager för nordisk e-handel på Kronans företagsområde. Investeringen kommer att uppgå till över 100 miljoner kronor och innebära ”hundratals” jobb i Landskrona.

Av
Per Eeg-Olofsson

Jonas Lundin

NA-KD, som ska uttalas som det engelska ordet ”naked”, startade 2016 och säljer damkläder, skor och accessoarer på nätet. Nu står det klart att företaget tänker bygga ett toppmodernt automatiserat lager på Kronans företagspark, nära trafikplats Landskrona södra och motorvägen.

Det nya lagret kommer att tas i bruk under andra halvan av 2020 och hantera ordrar och returer för de nordiska marknaderna. Det kommer att vara över 20 000 kvadratmeter stort och ska komplettera företagets befintliga lager i Nederländerna. Lagret kommer vara högt automatiserat med robotplockning av varor.

– Vi tittar på flera olika typer av lösningar, men det är klart att det kommer bli ett automatiserat robotlager som innebär att vi förbättrar vår effektivitet när det gäller att få ut ordrar till kunder, säger Hanna Hellander, som är projektledare på NA-KD.

Det är i området markerat med

Det är i området markerat med "överlåtelseområde" som NA-KD vill bygga ett lager för klädhandel på nätet. Karta: Landskrona stad

NA-KD startade i Sverige, och har en stor marknad även i Tyskland. Men försäljningen är större än så.

– Vi är ett globalt bolag som säljer till cirka 100 länder, säger Hanna Hellander.

Det nya lagret kommer innebära jobbtillfällen i Landskrona uppger Hanna Hellander, många sådana.

– Det som vi går ut med i nuläget är att det är hundratals inom de kommande åren, säger hon.

Hur många jobb det blir när lagret tas i drift nästa år vågar dock inte Hanna Hellander svara på.

Spontant låter det inte som att ett automatiserat lager ger många arbetstillfällen?

– Även om det är automatiserade processer så kräver de styrning. Och flera processer kräver mycket manuell hantering, till exempel returer.

Nu ska Landskrona stad och NA-KD:s bolag skriva avtal om markköpet på Kronan. NA-KD betalar cirka 15,3 miljoner kronor för drygt 61 000 kvadratmeter tomt enligt avtalet som väntas klubbas igenom på nästa möte med kommunstyrelsens arbetsutskott den 30 september.

Publicerad 26 September 2019 15:56