Lokalen på Eriksgatan 8 har stått tom i flera år. Nu ska det bli sportbar med separat hamburgeri.

Lokalen på Eriksgatan 8 har stått tom i flera år. Nu ska det bli sportbar med separat hamburgeri. Foto: Google Street View

Ny sportbar öppnar på klassisk nöjesadress

Ska locka Olivers gamla kunder

LANDSKRONA.

Landskrona har inte precis varit bortskämt med nattklubbar under de senaste åren. Under lång tid var Tages (nu TNK) på Stora Norregatan det enda nöjesställe som hade öppet in på småtimmarna. År 2016 öppnade sportbarkedjan Harrys på Rådhustorget och blev andra stället med serveringstillstånd till klockan 03.

Av
Per Eeg-Olofsson

Nu ser det ut som om Landskronaborna får ett tredje ställe att nattsudda på, något som nyhetssiten Landskrona Direkt var först med att rapportera. Det gäller lokalen på Eriksgatan 8. Adressen kanske inte säger så mycket, men säger man Olivers eller Sir Henry´s vet många Landskronabor vad man menar. Senast hette etablissemanget där Gröna lyktan, vilket fortfarande står på skylten mot gatan. Men det är flera år sedan Gröna lyktan hade öppet, 2015 drog kommunen in pubens utskänkningstillstånd eftersom dåvarande ägaren hade obetalda skulder.

Nu är det dock åter liv och rörelse i lokalen, det är trion Tanja Meigård, Bonny Riis och Mohammed Fattah som ska öppna sportbar där, med namnet ”Bulldog Bar and Burgers”. Trion är inga nybörjare i krogbranschen, de driver även Seglarpaviljongen i Landskrona samt Hyacint i Helsingör.

– Vi öppnar nog det lilla hamburgeriet intill först och sedan öppnar vi Bulldog Bar and Burgers efter det. Men allt ska vara i full gång innan året är slut, säger Bonny Riis till Landskrona Direkt och syftar på hamburgarserveringen bredvid som hetat Olivers hamburgeri.

Utöver egengjorda hamburgare utlovas klassiskt sportbarskoncept, med quiz-kvällar och karaoke. Musikaliskt är det mer nostalgifaktor än senast på topplistan som gäller.

– Vi vill ha en mogen publik så vi kommer att ha en åldersgräns på 25-plus. Och sedan kommer musiken att bli därefter. Då kommer de som saknar gamla Oliver att få sitt, säger Bonny Riis till Landskrona Direkt.

Publicerad 27 September 2019 10:17