Stig Jönsson (mitten) var en av de boende på Solbackens äldreboende som fattade pennan när studenter på Eventkoordinatorutbildningen ordnade quiz.

Stig Jönsson (mitten) var en av de boende på Solbackens äldreboende som fattade pennan när studenter på Eventkoordinatorutbildningen ordnade quiz. Foto: Per Eeg-Olofsson

Eventelever kryssade med äldre

Äldreaktivitet som en del av utbildningen

LANDSKRONA.

Förena nytta med nöje. Så tänkte fem elever på Landskronas eventkoordinatorutbildning som ordnade quiz och fika på Solbackens äldreboende.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det är en vanlig torsdagseftermiddag på Solbackens äldreboende vid Vilan. Förutom att genomsnittsåldern på de närvarande i köket på plan två sänkts en hel del. Det är fem elever på yrkeshögskolan i Landskrona som är där för att hålla i ett frågequiz och bjuda på tårta.

Isabella Svensson, Ulrika Thorén, Christoffer Polizonis, Brita Sandebäck och Annika von Wowern går första årskursen på den tvååriga eventkoordinatorutbildningen i Landskrona. En yrkesroll som kanske mer förknippas med mässor, konserter, stadsfestivaler och stora idrottstävlingar än med vardagen på ett äldreboende. Men när gruppen fick en praktisk uppgift, ett valfritt projekt, på utbildningen ville de göra lite nytta.

- Det skrivs ju mycket om att det finns få aktiviteter för äldre, så enades vi om att vi ville göra något på ett äldreboende, säger Brita Sandebäck.

- Också har ingen av oss någon tidigare koppling till Landskrona, så då är det extra roligt att göra något lokalt så man lär känna staden bättre, tillägger Christoffer Polizonis.

På ett sätt blev alla vinnare i quizet, eftersom alla fick tårta efteråt. Annika von Wowern hade bakat denna stiliga tematårta, dagen till ära.

På ett sätt blev alla vinnare i quizet, eftersom alla fick tårta efteråt. Annika von Wowern hade bakat denna stiliga tematårta, dagen till ära. Foto: Per Eeg-Olofsson

Frågorna då? Jo det blev både Elvis Presleys födelseår, kungliga valspråk, året då president Kennedy mördades och namnet på stadens största fotbollslag. Totalt åtta frågor, flera tävlande kom på delad förstaplats med fem rätt. Tur det, kanske, för förstapriset, en tjusig tårta efter dagens tema, fick alla dela på.

Publicerad 01 October 2019 11:30