”Det har klarats upp, nu är frågan hur vi går vidare”, säger Lunnaskolans rektor Johan Cöster om vandalismen av den nya gräsplanen bakom Lunnaskolan. Nu blir invigningen av den nya utemiljön nästa vecka istället.

”Det har klarats upp, nu är frågan hur vi går vidare”, säger Lunnaskolans rektor Johan Cöster om vandalismen av den nya gräsplanen bakom Lunnaskolan. Nu blir invigningen av den nya utemiljön nästa vecka istället. Foto: Susanne Månsson

Misstänkta vandaler hittade – får återställa planen själva

”Nu är frågan hur vi går vidare”

KÅGERÖD. Det var ingen vacker syn som mötte personalen på Lunnaskolan när de kom till jobbet i måndags. Den nyanlagda fotbollsplanen bakom skolan var uppkörd av något motorfordon. Men redan dagen efter har skolans personal fått reda på vem som ligger bakom det.

Av
Jonas Lundin

Lokaltidningen har tidigare skrivit om Lunnaskolans sprillans nya skolhus. Även området och utemiljön bakom skolan har gjorts om. Här har det byggts en fotbolls- och basketplan, innebandyplan, 60-metersbana och en liten amfiteater. Plus en gång- och cykelväg till busshållplatsen i närheten. I stort sett är allt färdigt. Nu i veckan var tanken att det hela skulle invigas, men vandalism har satt käppar i hjulet.

– Det är ungdomar som varit här på helgen och kört med diverse motorfordon, som mopeder. Jag hade en förälder här inne igår som berättade vem det var, så jag har idag fått reda på vem det är. Vi ska se hur vi går vidare med det nu, säger Lunnaskolans rektor Johan Cöster när Lokaltidningen pratar med honom på tisdagsförmiddagen.

En polisanmälan om skadegörelse har gjorts. Nu blir invigningen av den nya utemiljön troligtvis nästa vecka istället, även om gräsplanen får vara avspärrad.

– Det är tråkigt att det blir som det blir, att man inte är mer rädd om de fantastiska utemiljöer som byggs och skapas. Det är även för barn och ungdomar, ja alla, även på kvällar och helger, säger Johan Cöster.

Det var en förälder till en av de skyldiga som kontaktade skolan.

Till Landskronaposten/HD säger Johan Cöster även att det kan bli ungdomarna som orsakat skadorna som får stå för åtgärderna.

– Vi har haft kontakt med vårdnadshavare och ungdomarna ifråga. Som det ser ut nu så är det de som kommer att åtgärda bollplanen, säger Johan Cöster till Landskronaposten/HD.

Publicerad 01 October 2019 11:04