NSVA byter ut samtliga VA-ledningar i framför allt Värmövägen och Svalövsvägen. Det innebär bland annat att Svalövsvägen kommer att vara avstängd under cirka tre månader.

NSVA byter ut samtliga VA-ledningar i framför allt Värmövägen och Svalövsvägen. Det innebär bland annat att Svalövsvägen kommer att vara avstängd under cirka tre månader. Karta: NSVA/Google Maps

Trafikstrul i ett par månader väntar Billebergaborna

NSVA byter ut VA-ledningar

BILLEBERGA. Den som kör igenom Billeberga märker att det har blivit en del klödd med trafiken. Svalövsvägen är avstängd och bilisterna får köra en omväg via industriområdet, förbi stationen och ut på Årupsvägen. Och det lär vara så i två, tre månader.

Av
Jonas Lundin

–Vi på NSVA lägger om dagvattenledning, spillvattenleding och vattenledning. De lägger nytt på Svalövsvägen och ska in en bit på Värmövägen sedan. Hushållen där har haft problem när det regnar, när det kommer störtregn så blir det översvämningar i husen. Och sedan gör man nya anslutningar till elva eller tolv fastigheter, säger Thomas Rosenqvist, projektledare på NSVA.

– Det kommer vara stor påverkan på trafiken. Det kommer faktiskt inte vara färdigt förrän i april nästa år, säger han.

Mest påverkan kommer det att ha på Svalövsvägen, som väl kan sägas vara en centralnerv genom Billeberga. Den kommer att vara avstängd ända tills arbetet når fram till korsningen Svalövsvägen/ Värmövägen, vid bageriet, vilket lär ta cirka tre månader, berättar Thomas Rosenqvist.

– Det är tvunget att stänga av, för de tar hela gatan nu när de schaktar för nya ledningar, det blir en så stor grop. Det är tre ledningar vi lägger ner, säger Thomas Rosenqvist.

Under tiden som Svalövsvägen är avstängd hänvisas bilisterna till en omväg via industriområdet. De gående ska dock kunna passera på Svalövsvägen.

Publicerad 01 October 2019 08:30