I helgen körde Elias Lörd SM-deltävling i Rally Blekinge och det innebar debut med de stora grabbarna. Bland annat kammade han hem en andraplats totalt i Sydsvenska mästerskapet i rally. Elias Lörd kommer från Kågeröd men kör för Hässleholms MK.

I helgen körde Elias Lörd SM-deltävling i Rally Blekinge och det innebar debut med de stora grabbarna. Bland annat kammade han hem en andraplats totalt i Sydsvenska mästerskapet i rally. Elias Lörd kommer från Kågeröd men kör för Hässleholms MK. Foto: Linda Kristiansson/Privat

Snabba framgångar fortsätter för rallytalangen från Kågeröd

Elias Lörd kom på andra plats i rallymästerskap

KÅGERÖD. Vi har tidigare skrivit om Elias Lörds framfart i rally. I helgen gjorde Kågerödspågen debut i SM-sammanhang. Han bärgade också en andraplats i Sydsvenska mästerskapet

Av
Jonas Lundin

– Det känns riktigt bra. Det är första säsongen med den nya bilen, säger Elias Lörd, som denna säsong kör en Ford Fiesta R2 mot tidigare en Honda Civic.

Kågerödspågen Elias Lörd har visat sig ha talang för rally. Redan under hans första rallysäsong, som drog igång våren 2018, radade han upp segrar på löpande band, med pappa Magnus som kartläsare. Bland annat blev han etta i Bilsport Rallycup. Och det tycks gå bra även denna andra säsong.

Sista helgen i september var det SM-tävlingar i rally i Karlshamn i Blekinge. Eftersom Elias Lörd är under 25 år så tävlade han i JSM. Inför tävlingarna fick han vissa problem.

– Redan på fredagskvällen gick drivaxeln av på bilen, så vi fick göra en omstart på lördag morgon. I och med det fick vi 15 minuters tilläggstid, säger Elias Lörd.

Det innebar att Elias och Magnus kom näst sist i denna deltävling, men totalt blev det ändå en andraplats i Sydsvenska mästerskapet i rally.

– Jag fick inte så mycket poäng på den tävlingen men jag hade kört bra innan, säger Elias Lörd.

Tävlingarna i Blekinge innebar också en 18:e plats i JSM och en åttonde plats i Sydsvenska Rallycupen.

– Nästa år satsar vi på hela säsongen med JSM. Detta året var det inte meningen att vi skulle köra i JSM, men i och med att det gått så bra så tänkte vi att vi testar vi på JSM redan i år för att kunna satsa mer nästa år.

I mitten av februari väntar första deltävlingen i JSM.

Publicerad 02 October 2019 08:30