Under måndagen blev en nyinstallerad biljettautomat utsatt för sabotage, trots att det endast går att komma in med kod till Venterminalen kvällstid. Nu har Ventrafiken sökt tillstånd för kameraövervakning.

Under måndagen blev en nyinstallerad biljettautomat utsatt för sabotage, trots att det endast går att komma in med kod till Venterminalen kvällstid. Nu har Ventrafiken sökt tillstånd för kameraövervakning. Foto: Ventrafiken/Arkiv

Ventrafiken vill kameraövervaka Venterminalen

Tålamodet slut efter flera sabotage

LANDSKRONA.

På Venterminalen ska Venbor och andra passagerare kunna vänta på färjan med tak över huvudet. Men den tidigare nattöppna lokalen har använts till annat, med vandalism och otrygghet som följd. Nu vill Ventrafiken kameraövervaka lokalerna.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var under måndagen som lokalen återigen råkat ut för sabotage. Denna gång var det Ventrafikens biljettautomat som blev föremål för vandalism, någon hade sprutat någon form av olja i och på automaten. En ny automat som installerats dagen innan.

Lokalen är låst kvällstid sedan i maj då det blev stök med ett stort ungdomsgäng som bland annat förstörde just en biljettautomat. Dock kan Venbor och andra återkommande resenärer komma in i lokalen med en särskild kod – på Facebook uppmanar nu Ventrafiken till att vara noga med hur och till vem koden delas. Där skriver även Ventrafiken om att bolaget nu sökt tillstånd hos Dataskyddsinspektionen om att få kameraövervaka terminalen och kajområdet.

Problemet med vandalism och otrygghet i vänthallen går flera år tillbaka, när lokalerna används till annat än det de är avsedda för av två grupper.

– Dels är ett ungdomsgäng där då och då, och sedan är det lite äldre personer som kommit utanför samhället och nog egentligen inte mår så bra, säger Ventrafikens vd Linus Olsson till Landskronaposten/HD som var först med att rapportera om ansökan om kameraövervakning.

Publicerad 03 October 2019 09:51