Så såg fotbollsplanen ut efter förra helgen men nu är den fixad, av de som hade kört sönder den (lilla bilden).

Så såg fotbollsplanen ut efter förra helgen men nu är den fixad, av de som hade kört sönder den (lilla bilden). Foto: Susanne Månsson/Lunnaskolan

Gräsplanevandaler fixade planen själva

Lade ny jord och sådde nytt gräs

KÅGERÖD. Det var ingen vacker syn som mötte personalen på Lunnaskolan när de kom till jobbet förra måndagen. Den nyanlagda fotbollsplanen bakom skolan var uppkörd av motorfordon. Men en vecka senare fixade de som kört sönder planen till den, och det på eget bevåg.

Av
Jonas Lundin

Lokaltidningen har tidigare skrivit om Lunnaskolans sprillans nya skolhus. Även området och utemiljön bakom skolan har gjorts om. Här har det byggts en fotbolls- och basketplan, innebandyplan, 60-me-tersbana och en liten amfiteater. Plus en gång- och cykelväg till busshållplatsen i närheten. I stort sett är allt färdigt. Förra veckan var tanken att det hela skulle invigas, men vandalism satte käppar i hjulet och sköt upp det hela.

– Det är ungdomar som varit här på helgen och kört med diverse motorfordon, som mopeder. Jag hade en förälder här inne igår som berättade vem det var, så jag har idag fått reda på vem det är, sa Lunnaskolans rektor Johan Cöster när Lokaltidningen pratade med honom förra tisdagen.

Och uppenbarligen föll kontakten väl ut.

Under påföljande helg kom alla inblandade tillbaka med sina föräldrar och fixade fotbollsplanen med ny jord och sådde nytt gräs. "Bra jobbat!", skriver Lunnaskolan i Kågeröd på sin Facebooksida.

Publicerad 07 October 2019 16:39