Har du det som krävs för att bli deltidsbrandman? Lördagen den 12 oktober kan du testa din fysik på brandstationen i Svalöv.

Har du det som krävs för att bli deltidsbrandman? Lördagen den 12 oktober kan du testa din fysik på brandstationen i Svalöv. Foto: Adobe Stock

Räddningstjänsten söker dig som brinner för brandmansyrket

Av
Per Eeg-Olofsson

SVALÖV. ”Många äro kallade men få äro utvalda”, säger Jesus i Matteus-evangeliets 22 kapitel (1917 års översättning). Nu var är det kanske inte räddningstjänsten i Svalöv som åsyftas, i Jesus liknelse vid ett kungabröllop. Men faktum är att räddningstjänsten i Svalöv erbjuder nyfikna möjlighet att testa på om de tillhör de utvalda, det vill säga om de klarar de fysiska test som krävs för att bli aktuell för anställning som deltidsbrandman. Förutom att klara fystesten krävs även att man är bosatt inom fem minuter från brandstationen i antingen Svalöv eller Röstånga. Med sig bör man ha träningskläder, vattenflaska och sport/löparskor. Föranmälan till Rickard Nilsson på räddningstjänsten, rickard.nilsson@svalov.se eller 0709-47 51 75.

När? Lördag 12 oktober, klockan 9 till cirka 13.

Var? Brandstationen Svalöv, Onsjövägen 2.

Publicerad 07 October 2019 10:00