Efter ett lyckat försök med aktiviteter på Halvmånen förra sommaren har Landskrona stad denna sommar ordnat ett månadslångt program med namnet ”Sommar i Lagunen”. Nu har det fått pris av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Efter ett lyckat försök med aktiviteter på Halvmånen förra sommaren har Landskrona stad denna sommar ordnat ett månadslångt program med namnet ”Sommar i Lagunen”. Nu har det fått pris av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Foto: Kim Berkhuizen/Press

Eventpris till ”Sommar i Lagunen”

Blir ”Årets händelse i nordvästskåne”

LANDSKRONA

. ”Årets händelse i nordvästskåne”. Nej, det handlar inte om en skrällmatch i fotboll, en politikerskandal eller en världsstjärna på Sofiero. Det är den utmärkelse som kommunens arrangemang ”Sommar i Lagunen” nu tilldelats på en gala.

Av
Per Eeg-Olofsson

När kommunen ordnade med visning av VM-fotboll på storskärm och andra aktiviteter på Halvmånen-stranden under sommaren 2018, var det populärt hos Landskronaborna. Så populärt att kommunen denna sommar ordnade ett månadslångt program med aktiviteter på stranden under namnet ”Sommar i Lagunen”.

Ett bra arrangemang tycker Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen som under onsdagskvällen anordnade sin gala MiH Guld. Där delas det ut priser i tre kategorier: ”Årets inspiratör”, ”Årets företag” och ”Årets händelse”. Det är i den sistnämnda kategorin som Sommar i Lagunen nu alltså tagit hem utmärkelsen, i konkurrens med Swedish Padel Open i Båstad, Förtagardagarna i Ängelholm och Bayside Festival i Helsingborg.

Så här lyder motiveringen

”Sommaren i Lagunen blev under 4 veckor en co-creation/medskapande mellan privata företag, kommunala bolag, föreningar, samarbetspartners och Landskrona stad där det bjöds på fria aktiviteter och underhållning från tidig förmiddag till sena kvällen. Härligt häng nere på Landskronas citystrand Lagunen dit staden samordnade flera av sina sommarevenemang och som stärkte kopplingen mellan bad och stad. Skånes Matfestival, Idrottsfesten, Landskronas största vattenkrig, solnedgångskonserter, soul, jazz, flamenco, stand-up, visning av VM-matcherna på storbild, utomhusbio och Världens Snabbaste Allsång var en del av utbudet. Genom Sommar i Lagunen lades grunden för en återkommande evenemangsupplevelse som attraherar såväl Landskronabor som tillresta besökare.”

Publicerad 10 October 2019 16:58