Kvinnan drogs in i en bil vid Eriksgatan/Borgmästaregatan i centrala Landskrona. Hon fördes till en adress på Koppargården där hon våldtogs.

Kvinnan drogs in i en bil vid Eriksgatan/Borgmästaregatan i centrala Landskrona. Hon fördes till en adress på Koppargården där hon våldtogs. Foto: Google streetview/Mostphotos

Tre män drog in kvinna i bil och våldtog henne

Efter ett år på fri fot anhölls en 33-årig Landskronabo

LANDSKRONA.

Tre män förde in en berusad kvinna i en bil i centrala Landskrona. Hon fördes till en adress på Koppargården där hon utsattes för ett sexuellt övergrepp. Nu åtalas en 33-årig man för grov våldtäkt.

Enligt åtalet har männen utnyttjat att kvinnan befann sig i ett berusat tillstånd när hon vid Eriksgatan/Borgmästaregatan lyfte in kvinnan i en bil i september förra året.

Hon fördes till en adress på Koppargården där 33-åringen genomförde övergreppet. Hon lämnades efter brottet kvar på platsen i ett omtöcknat tillstånd.

Kvinnan fick blåmärken, hudavskrapningar och smärta. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt och 33-åringen har med sitt tillvägagångssätt visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Åklagaren har i andra hand yrkat på att fallet ska bedömas som våldtäkt och människorov.

33-åringen anhölls i sin frånvaro den 30 september i år, över ett år efter brottet. Han greps några dagar senare och häktades den 4 oktober.

De två andra gärningspersonerna är okända. Nu åtalas 33-åringen i Lunds tingsrätt.

Publicerad 18 October 2019 11:47