Det gamla garaget ska förvandlas till kontor med möjlighet till servering. Nu är pappersexercisen avklarad och ombyggnaden påbörjad.

Det gamla garaget ska förvandlas till kontor med möjlighet till servering. Nu är pappersexercisen avklarad och ombyggnaden påbörjad. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Bygglov klart för servering vid Citadellet

LANDSKRONA.

Eventföretaget Whyland har hyrt in sig i det före detta garage som finns på Citadellområdet vid Bastion Carolus. Där vill de ha kontor – men även kök med serveringsmöjligheter. Nu är det klart med bygglov, och ombyggnaden har startat.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var HD/Landskronaposten som först rapporterade om att bygglov nu är klart och att ombyggnaden påbörjats. Även om det är eventföretaget Whyland som kommer ha verksamhet där så är det inte de som sökt bygglov för att förvandla ovanvåningen till kontor och bottenvåningen till servering med ett mindre restaurangkök. Det är Statens fastighetsverk som äger hela citadellområdet och dess byggnader, och det är myndigheten som lämnat in ansökan om att bygga om huset som uppförts som garage under 1920- eller -30-talet.

LÄS ÄVEN:

Det var i maj i år som Whylands planer för huset först blev kända. När Lokaltidningen då sökte Sebastian Swärd, som tillsammans med Elin Jönsson driver Whyland, svarade han så här om vad företaget ämnar göra med kök och servering:

– Ett restaurangkök öppnar upp möjligheter som vi ser framemot att landa mer konkret i framöver. Det är en otroligt häftig lokal på en unik plats med stor potential.

Publicerad 21 October 2019 10:21