Eva Wingren, som till vardags jobbar som massös och hälsovägledare, bor tillsammans med sin dotter i en marklägenhet i Teckomatorp. Hon är nöjd med lägenheten – och grönskan i bostadsområdet. Men förslaget på ett vinstuttag oroar henne.

Eva Wingren, som till vardags jobbar som massös och hälsovägledare, bor tillsammans med sin dotter i en marklägenhet i Teckomatorp. Hon är nöjd med lägenheten – och grönskan i bostadsområdet. Men förslaget på ett vinstuttag oroar henne. Foto: Anders Eeg-Olofsson

Hyresgäst om vinstutplock ur Svalövsbostäder: ”Horribelt”

Rädd att underhållet ska sacka efter

SVALÖV.

Eva Wigren bor sedan tre år tillbaka i en av Svalövsbostäders lägenheter på Plåtslagaregatan i Teckomatorp. Hon är nöjd med ditt boende – men rädd för att underhållet ska sacka efter när kommunen plockar ut vinsten ur bostadsbolaget.

Av
Anders Eeg-Olofsson

– Jag trivs superbra i mitt område för här är lugnt och behagligt, säger Eva Wigren.

För marklägenheten på 70 kvadratmeter betalar hon 5700 kronor i månaden.

Hon tycker att förslaget på vinstutdelningen är ”horribelt” och menar att det är bättre om bostadsbolaget kan använda pengarna istället, både till lägenheter och bättre utemiljöer.

– Då är det bättre att Svalövsbostäder får utöka – vi behöver ju fler bostäder och bättre standard på vissa lägenheter, säger Eva Wigren.

Det kommunhelägda bolaget AB Svalövsbostäder har 1063 bostäder runt om i Svalövs kommun.

Det kommunhelägda bolaget AB Svalövsbostäder har 1063 bostäder runt om i Svalövs kommun.

Publicerad 23 October 2019 10:27