En 46-årig man döms nu för misshandel vid två tillfällen. Dels av sin före detta hustru, dels av en hyresvärd för en lägenhet i Svalöv där ex-hustrun varit på lägenhetsvisning.

En 46-årig man döms nu för misshandel vid två tillfällen. Dels av sin före detta hustru, dels av en hyresvärd för en lägenhet i Svalöv där ex-hustrun varit på lägenhetsvisning. Genrebild: Adobe Stock

Lägenhetsvisning slutade i misshandel

Man hotade hyresvärd under visning – nu har han dömts

SVALÖV.

Det började som en lägenhetsvisning – och slutade med våld och hot. Nu döms en man efter bråket.

Av
Anders Eeg-Olofsson

En 46-årig man har av Lunds tingsrätt dömts för misshandel och olaga hot, efter två olika händelser i Svalövs kommun under 2018 och 2019. Påföljden blir en villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. 46-åringen ska också betala skadestånd på sammanlagt 10000 kronor till de två brottsoffren.

En av de som misshandlades är en man som hyr ut lägenheter i Svalöv. Under en dag i juni förra året kom en kvinna och hennes två barn för att titta på en av lägenheterna. När hennes före detta man – den nu dömde 46-åringen – dök upp blev det problem.

46-åringen skulle enligt egen uppgift fungera som tolk men hamnade i bråk med hyresvärden om villkoren för uthyrningen, vilket gjorde att hyresvärden drog tillbaks erbjudandet. Flera vittnen berättar om hur 46-åringen sedan slog hyresvärden i ansiktet och skrek att han skulle komma tillbaka och bränna ner huset. 46-åringen själv förnekar brott och säger att han bara skyddat sig själv, men tingsrätten lägger större vikt vid uppgifterna från hyresvärden och de grannar som bevittnat händelsen.

I mars i år sökte 46-åringen upp sin före detta fru i hennes bostad på en ort i Svalövs kommun för att prata. Detta slutade med att 46-åringen puttade in kvinnan i en vägg och vred om hennes arm. Även i detta fall finns det grannar som har vittnat, och tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig, även om det bevisvärdet blir lägre av att det finns en konflikt mellan henne och 46-åringen.

Publicerad 23 October 2019 09:00