Foto: Mostphotos

Fejkturist med karta bestal 91-årig dam

Polisen söker vittnesuppgifter om det fräcka brottet

LANDSKRONA.

En 91-årig dam bestals av en man med karta som frågade om vägen. När hon skulle handla upptäckte hon att plånboksbörs var borta. Polisen rubricerar det hela som grov stöld.

Kvinnan befann sig på Kapellvägen på torsdagen kring lunch när en okänd man med karta kom fram och vilseledde henne med frågor samtidigt som hann stal hennes plånbok ur handväskan.

– Det är inte lätt för en 91-årig dam att freda sig från tjuvar. Om allmänheten har sett personen eller liknande händelser där en man med karta frågat efter vägen så ring polisen. Vi behöver signalement och uppgifter om själva händelsen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen i nordvästra Skåne.

Kvinnan upptäckte att hennes plånbok var borta när hon senare skulle handla i en butik.

–Man kan ingripa om man ser något eller så kan man ingripa med vad man ser och hjälpa oss att fånga boven. Det kan vara så att flera personer i Landskrona stött på en gärningsperson med karta som tagit kontakt. Ring in till oss på 114 14 eller gå in hos Landskronapolisen, säger Åsa Emanuelsson.

Hon uppmanar också anhöriga till äldre att prata med sina släktingar om att inte luras.

– Vi vill inte skrämmas att man inte ska prata med andra men det är ju inte riktigt turistsäsong, konstaterar Åsa Emanuelsson.

Publicerad 01 November 2019 11:50