Glada miner på Oslo Motorshow. Svalövsbon Mats Lundin och hustrun Smulan Rundqvist segrade i kategorin People’s Choice Bike och bästa moped.

Glada miner på Oslo Motorshow. Svalövsbon Mats Lundin och hustrun Smulan Rundqvist segrade i kategorin People’s Choice Bike och bästa moped. Foto: Privat

Svalövsbo segrade i Norge

Kom etta i två klasser på motorshow

SVALÖV. Lokaltidningen har tidigare skrivit om Svalövsbon Mats Lundin och hans ögonsten, en uppstylad Monark Monarscoot från 1965. Den har prisats på mässor i Sverige, och nyligen även i Oslo.

Av
Jonas Lundin

Det var i påskas som Mats Lundin var med på en av Skandinaviens största motorsportsmässor på mässområdet Elmia i Jönköping: Bilsport Performance & Custom Motor Show. Det blev seger i klassen Custom Motorshow Crew Award.

Den 29 juni var det dags för nya framgångar, en förstaplats i kategorin People’s Choice på Nostalgia Festival i Ronneby. Och nu har den röd-vit-guld skimrande pärlan prisats även på Oslo Motorshow i slutet av oktober: första pris för bästa moped, men också pris i People’s Choice Bike.

Nytt är en egenbyggd sidovagn i samma stuk som den uppstylade mopeden. Lite uppfinningsrikedom krävdes för att få till den. Den består bland annat av delar av surfbrädor och TV-stativ.

Sidovagnen är ny. Mats Lundin har byggt med egen uppfinningsrikedom och bland annat surfbrädor.

Sidovagnen är ny. Mats Lundin har byggt med egen uppfinningsrikedom och bland annat surfbrädor. Foto: Privat

– Min drivkraft är att så långt det är möjligt att göra det själv hemma i min lilla villaverkstad med egna händer. Jag har inte lämnat iväg någonting till någon. Jag har både svetsat, lackat och designat själv. Det är en liten kick för mig att känna detta är verkligen en själv som gjort, det är inte någon annan som varit inblandad i det, säger Mats Lundin.

Publicerad 01 November 2019 11:40