Foto: Mostphotos

Nu slipper Annas dotter den långa skolvägen

Skolskjuts tillbaka efter påtryckningar

SVALÖV. När höstterminen började var det flera föräldrar som hörde av sig till kommunens skolskjutsansvarig och till Linåkerskolan. Deras barn hade fått en mycket längre skolväg när skolskjutsarna lades om, vilket Lokaltidningen rapporterade om. Nu har det åter skett förändringar, men till det bättre, berättar nu Stenestadbon Anna Lundqvist.

Av
Jonas Lundin

– Jag är jättenöjd med lösningen, säger hon.

Det var i början av september som Lokaltidningen skrev om förändringar i kommunens skolskjutsrutiner, vilket hade lett till längre skolväg för en del elever. Bland annat Anna Lundqvists 15-åriga dotter.

Dottern fick ägna totalt 3 timmar och 35 minuter varje dag för att ta sig från hemmet utanför Stenestad till Linåkerskolan i Svalöv. Bland annat ställdes den skolskjuts som tidigare hämtade henne klockan 8.15 från skolskjutshållplats Gålarp in. Istället hänvisades hon till att ta bussen därifrån klockan 7.15 istället. Med 2,5 kilometers gångväg hemifrån så var dottern tvungen att gå hemifrån 6.45. Alltså nästan två timmar innan skolan skulle börja klockan 8.40. Enligt skolskjutsens tidtabell så var dotterns tid på skolskjutsen 65 minuter, fem minuter mer än vad kommunens regelverk säger.

Nu tycks problemet vara löst. Från och med i måndags kan hon ta en skolskjuts som går klockan 8 från Gålarp.

– Då är hon vid skolan runt 8.20-8.25 och skolan börjar 8.45 nu, säger Anna Lundqvist, som är nöjd med lösningen.

– Vi var många föräldrar som ringde både till skolskjutssamordnaren och till rektorn. Jag vet att rektorn och skolan tryckte också på och via media också. Det är många i allmänheten som reagerat och som tycker att det var lite väl mastigt, säger Anna Lundqvist.

Publicerad 07 November 2019 07:00