Mörk eller ljus framtid? Ett rejält underskott i kassan och avhoppad revisor betyder inte kris i bolaget menar Unitis marknadschef Robin Eriksson. Om det blir någon tillverkning av elbilen som ursprungligen var tänkt att göras i Landskrona, återstår att se. Här en blid från Unitis lanseringsevent i Landskrona i december 2016.

Mörk eller ljus framtid? Ett rejält underskott i kassan och avhoppad revisor betyder inte kris i bolaget menar Unitis marknadschef Robin Eriksson. Om det blir någon tillverkning av elbilen som ursprungligen var tänkt att göras i Landskrona, återstår att se. Här en blid från Unitis lanseringsevent i Landskrona i december 2016. Foto: Mia Kristoffersson/Arkiv

Uniti förnekar pengakris i bolaget

Marknadschef: "en robust finansiell plan"

LUND/LANDSKRONA.

Under torsdagen framkom uppgifter om att elbilstillverkaren Uniti är i djup ekonomisk kris, och att det är osäkert om deras bil Uniti One någonsin kommer tillverkas annat än som en prototyp. Under fredagen förnekade företagets marknadschef att det handlar om ett akut krisläge.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det är HD/Sydsvenskan som via e-post haft kontakt med Unitis marknadschef Robin Eriksson. En nylig kontrollbalansräkning, framtvingad av det ekonomiska läget, visar på ett underskott på 9,4 miljoner kronor. Nyligen har även Unitis revisor avsagt sig sitt uppdrag utan att ha blivit ersatt.

Robin Eriksson menar dock att det inte ska tolkas som en akut ekonomisk knipa för bolaget.

– Vi har en robust finansiell plan vilken vi jobbar mot. Att ta in kapital är en pågående process som vi har planerat för och som sker allt eftersom vi utvecklas och växer, skriver Unitis marknadschef Robin Eriksson till HD/Sydsvenskan.

Uniti har tagit ut en handpenning för sina förhandsbeställda bilar. Den ska beställarna kunna få tillbaka ifall det inte blir någon produktion.

– För alla kunders sinnesfrid vill vi återigen påpeka att alla bokningar är helt återbetalningsbara och de ligger på ett separat konto och används ej. Vi ser fram emot att visa upp vår produktionsbil i de kommande månaderna samtidigt som vi jobbar för att leverera de första bilarna till kunder från mitten av 2020 och framåt, skriver Robin Eriksson till HD/Sydsvenskan.

Publicerad 08 November 2019 15:28