Så här är det tänkt att fasaden till NA-KDs näthandelslager ska se ut när det står klart. Fasaden täcks med ett grått skivmaterial.

Så här är det tänkt att fasaden till NA-KDs näthandelslager ska se ut när det står klart. Fasaden täcks med ett grått skivmaterial.

Nytt näthandelslager vid Kronan får bygglov

1900 kvadratmeter automatlager ska serva kunder i Norden

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Näthandelsjätten NA-KD, som säljer damkläder, skor och accessoarer, vill bygga ett nytt lager för sin nordiska e-handel på företagsområdet Kronan, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om. Det handlar om ett automatiserat lager på cirka 19 000 kvadratmeter som ska komplettera företagets lager i Nederländerna. När Lokaltidningen tidigare pratade med Hanna Hellander, projektledare på NA-KD, har hon uppgett att det betyder ”hundratals” nya arbetstillfällen i Landskrona de närmaste åren. Planen är att lagret ska tas i bruk under andra halvan av år 2020. NA-KD har köpt drygt 61 000 kvadratmeter mark av kommunen i den södra änden av Kronan för cirka 15,3 miljoner kronor. På tisdagens möte med stadsbyggnadsnämnden togs ett ytterligare steg mot att det näthandelslagret förverkligas. På dagordningen stod nämligen en bygglovsansökan från företaget Grundstenen 163890 AB, ett företag som skapats just för att bygga NA-KD:s näthandelslager.

Publicerad 21 November 2019 10:13