Under 2020 och 2021 ska det södra BT Kemi-området saneras. Inför det så har det redan börjat schaktas och borras på området. I 24 luckor fram till jul, så tänker BT Kemi Efterbehandling på Instagram berätta om Sveriges första miljöskandal, om arbetet med att städa upp efter den och om ett Teckomatorp utan en giftstämpel.

Under 2020 och 2021 ska det södra BT Kemi-området saneras. Inför det så har det redan börjat schaktas och borras på området. I 24 luckor fram till jul, så tänker BT Kemi Efterbehandling på Instagram berätta om Sveriges första miljöskandal, om arbetet med att städa upp efter den och om ett Teckomatorp utan en giftstämpel. Foto: Svalövs kommun/Skärmdump

Miljöskandal blir julkalender på instagram

50 år av BT Kemi tar plats i 24 "luckor"

TECKOMATORP. En julkalender, baserad på BT Kemi-skandalen. Det kommer nu BT Kemi Efterbehandling att publicera på sin instagram hela december fram till julafton.

Av
Jonas Lundin

Med start den 1 december får följaren i 24 olika ”luckor” läsa om historierna om nedgrävda tunnor, en tandlös miljölagstiftning, jakten på en behandlingsanläggning, en jättelik slutnota, nydanande teknik, sanningen om homoslyrdrinken och mycket mer.

– Det här är ett sätt att påminna om att BT Kemi Efterbehandling efter nyår går in i saneringsåret 2020 och att skandalhistorien snart har nått sitt slut. Genom 24 ”luckor” får man både historik, en nutidsuppdatering och en blick in i framtiden, säger projektledare Helena Svensson i ett pressmeddelande.

Publicerad 25 November 2019 13:29