Stefan Olsson (SD) fick möblerna, hävdar han själv. Inte alls, menar hans tidigare partikamrat Ulf Carlsson som hävdar att de bara var till låns. Nu blir möbeltvisten domstolssak.

Stefan Olsson (SD) fick möblerna, hävdar han själv. Inte alls, menar hans tidigare partikamrat Ulf Carlsson som hävdar att de bara var till låns. Nu blir möbeltvisten domstolssak. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Möbler i fokus för SD-tvist

Lånade eller skänkta – det är frågan

LANDSKRONA. Före detta SD-politikern, numera moderaten, Ulf Carlsson, stämmer sin tidigare partikamrat, kommunalrådet Stefan Olsson (SD), tillika ordförande i SD Landskrona. Orsak: han vill ha tillbaka möbler som han säger sig enbart ha lånat ut. Stefan Olsson vägrar, och menar att de var en gåva.

Av
Jonas Lundin

Det var tidigare i år som Ulf Carlsson hoppade över från SD till Moderaterna. Han menade att han blivit illa behandlad av sitt parti, och av Stefan Olsson. Denne ville då att Ulf Carlsson skulle ställa sin fullmäktigeplats till förfogande, men det ville inte Ulf Carlsson. Därmed förlorade SD sin vågmästarroll.

Men nu handlar det om en kinesisk skänk, två stolar från slutet av 1800-talet och en golvlampa av modernare snitt.

Ulf Carlsson menar att tidigare partikollegan och vännen Stefan Olsson fått låna möblerna, men Stefan Olsson menar att dessa var en gåva.

– Han fick syn på skänken och frågade om han fick köpa den. Den är inte till salu men jag sa att han fick låna den. Sedan såg han lampan och fick låna den också, och han tog också de två stolarna. ”Men kom ihåg, de är bara till låns”, sade jag. Snäll är jag men jag ger inte bort en skänk som jag betalat 1 500 dollar för, säger Ulf Carlsson till Landskronaposten/HD, som först rapporterade om möbeltvisten som nu blivit en domstolssak.

Stefan Olsson tillbakavisar helt Ulf Carlssons ståndpunkt.

– Han vill hämnas på mig och partiet. Jag fick möblerna, skänken och de två stolarna, av honom när jag flyttade till en ny lägenhet. Han hade inte plats för dem hemma hos sig. Varför komma med detta efter fyra år? Varför har han inte sagt något tidigare? Och varför ska jag lämna tillbaka något som jag har fått?, säger Stefan Olsson till Landskronaposten/HD.

Nu har tvisten hamnat i Lunds tingsrätt som en civilrättslig tvist.

Stefan Olsson säger i en inlaga till domstolen att möblerna skänktes. Lampan hade han skaffat annorstädes. I andra hand menar Stefan Olsson att det föreligger rättegångshinder, eftersom stolarna och lampan egentligen tillhör Ulf Carlssons mamma.

Publicerad 26 November 2019 15:55