Svalövsbon Sara Svensson har tagit initiativ till en insamling som ska ge julklappar till behövande barn.

Svalövsbon Sara Svensson har tagit initiativ till en insamling som ska ge julklappar till behövande barn. Foto: Privat/Mostphotos

Saras insamling ger julklappar till behövande Svalövsbarn

”Så glad att det finns människor som vill hjälpa till”

SVALÖV. Svalövsbon Sara Svensson har tagit initiativ till en insamling för att ge behövande barn julklappar. ”I morse när jag vaknade så var det tio tusen kronor som hade swishats på bara några timmar, av människor som jag inte ens känner. Helt otroligt”, säger Sara Svensson när Lokaltidningen pratar med henne på tisdagsförmiddagen.

Av
Jonas Lundin

Sara Svensson och hennes familj har tidigare jular bland annat skänkt julkassar till en organisation som arbetar för behövande och förra året skänkte de till Rädda Barnen.

- Vi försöker dämpa på våra egna julklappar och göra något för någon annan. I år tänkte jag att jag ville göra något annat, säger Sara Svensson.

Via diakonin i Svalövsbygdens pastorat har hon fått kontakt med tre familjer med totalt nio barn som nu kommer att få julklappar.

- Jag kände att jag ville göra någonting och när jag fick kontakt med henne (diakonen, red. anm.), så kändes det så bra. Det är i kommunen också. Man vet att det kommer oavkortat till de här barnfamiljerna, som har det kämpigt, säger Sara Svensson.

Hon hade inte räknat med att det skulle komma in så mycket pengar så snabbt.

- Det är väldigt mycket pengar. Det känns som att det kommer bli pengar över, så antingen om det finns fler familjer eller om vi skänker de vidare till Barncancerfonden eller liknande. För tiotusen är ganska mycket pengar.

- Kanske kan man göra något för föräldrarna också, att de kan få ta del av det på något vis.

Den som vill swisha Sara och bidra till att behövande barn får julklappar, kan göra det på nummer 070-558 25 49.

Publicerad 26 November 2019 10:00