Landskronaklubben IF Kronan hjälper till att starta upp friidrottsverksamhet i Svalöv. Målet är att den ska kunna stå på egna ben så småningom, berättar Emma Brorsson, tränare i IF Kronan, tillika ledare på Cityidrott Svalöv.

Landskronaklubben IF Kronan hjälper till att starta upp friidrottsverksamhet i Svalöv. Målet är att den ska kunna stå på egna ben så småningom, berättar Emma Brorsson, tränare i IF Kronan, tillika ledare på Cityidrott Svalöv. Foto: Jonas Lundin

IF Kronan har dragit igång friidrott i Svalöv

Målet är en förening på egna ben

SVALÖV. Redan i somras körde Landskronaklubben IF Kronan friidrottsaktiviteter i Svalöv. Sedan några veckor är de igång igen, med träningar på fredagar klockan 17.30-19, i Båghallen.

Av
Jonas Lundin

– Många av barnen har efterfrågat friidrott när jag träffar dem på Cityidrott, säger Emma Brorsson, som inte bara är tränare i IF Kronan utan också ledare på Cityidrott Svalöv.

Friidrottsverksamheten har varit igång i några veckor nu, just nu är det ungefär 15 barn/ungdomar som tränar, men Emma Brorsson efterlyser gärna fler som är sugna på friidrott. Förhoppningen är att satsningen ska bli permanent.

– Tanken är att det ska bli en egen förening längre fram. Men i dagsläget handlar det om att hitta en verksamhet där vi både kan bjuda in barn och föräldrar. För det är föräldrarna i Svalöv som ska kunna skapa en styrelse sedan. Det gäller att bygga upp intresset först, innan man bygger föreningen. Det är lite samma som med handbollen, som vilade på Eslövs IK först, säger Emma Brorsson.

Publicerad 28 November 2019 08:30