Landskrona BoIS budgeterar ner sponsorintäkterna med 1,5-2 miljoner när finanskrisen gör sig påmind. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Landskrona BoIS budgeterar ner sponsorintäkterna med 1,5-2 miljoner när finanskrisen gör sig påmind. Arkivfoto: Mikael Öhrn

BoIS räknar med miljoner i minskade intäkter

”Det får en påverkan på alla håll”

Av
Mikael Öhrn

FOTBOLL. Den pågående finanskrisen tvingar Landskrona BoIS att se om i organisationen. Än så länge är det lugnet före stormen, men klubben räknar med att förlora miljoner i sponsorintäkter.

- Än så länge har vi inte märkt av något speciellt. Däremot måste vi vara realistiska och veta att det kan påverka oss, säger BoIS sport- och klubbchef Mats Aronsson.
För att inte bli tagna på sängen, om det skulle bli så att inkomsterna från sponsorerna minskar, budgeterar Landskrona BoIS ner sponsorintäkterna.
- Vi diskuterar i storleksordningen 20 procent. Sen vet vi inte om vi kommer att hamna där eller inte, men det finns en viss risk att en del företag kanske inte kommer att ligga på samma nivå som tidigare.
Hur mycket handlar det om i kronor?
- Det rör sig om 1,5-2 miljoner.

Dra in på det administrativa

Minskade intäkter som behöver täckas upp.
- Det får en påverkan på alla håll. Vi tittar över hela organisationen. Vi vill ju ha en slagkraftig trupp, så det är klart att vi får titta på den administrativa sidan om man kan effektivisera där och få in fler ideella personer.
- Något måste vi göra. Går intäkterna ner måste vi ta från någonstans.

Rörlig del

Även när det gäller proffssatsningen och spelarlönerna jobbar klubben sedan tidigare med en modell som ska innehålla en större rörlig del. Något som framför allt kommer att beröra nya värvningar.
- Vi fortsätter med diskussionerna och vi har en modell inlagd, men vi behöver titta på vissa delar där vi framöver är lite mindre riskkänsliga.
Landskrona BoIS drog i gång sin försäsong den 7:e januari.

Publicerad 14 January 2009 21:06