FÖRMÅN. Hur ska du tänka när chefen talar om lönefårmåner? Lokaltidningen tipsar.

FÖRMÅN. Hur ska du tänka när chefen talar om lönefårmåner? Lokaltidningen tipsar.

Förhandla smart om dina förmåner

Det finns värden med olika längd

Av
Nina Eggerth

FÖRMÅNER. Hur ska du egentligen tänka när chefen talar om löneförmåner? Lite eftertanke kan vara värt en del. Företagsbil, motionsbidrag, sjukvård, mobiltelefon och massage är exempel på löneförmåner.
Först gäller det att kolla om det är en beskattad eller obeskattad förmån. En skattebefriad förmån som motionsbidrag med ett värde på 2 000 kronor har kanske mest värde i nuläget.
- Det märks inte på sikt, men en beskattad förmån som till exempel bil har fördelen att om arbetsgivaren vill ta bort förmånen måste de lägga exempelvis 2 000 kronor på lönen för att ersätta förlusten av det bilförmånen motsvarade, säger Kicki Waczynski, ombud hos Unionen.

Lite tveksam

När det gäller extra pensionsinsättning istället för högre lön är hon lite tveksam.
- Det kan vara både bra och dåligt. Man kan inte styra över förvaltningen av pengarna och därför vet man inte vad man får ut i slutänden.
När man blir anställd hos en ny arbetsgivare är det ganska vanligt att man inte får den lön man vill ha. I så fall kan man försöka att få en förmån inskriven i sitt anställningsavtal.
- Det är mycket viktigt att det står i avtalet för att det ska gälla.
Lönen höjs Kicki Waczynski föreslår också att redan vid anställningen avtala om att lönen höjs när arbetsgivaren märker personens kompetens.
- Det är ju arbetsgivarens marknad, men man kan säga att "när ni vet vad jag går för vill jag ha 5 000 kronor mer" och se till att det står i avtalet att man efter en tids anställning ska få en marknadsmässig lön.

Publicerad 23 January 2009 03:00