För att än mer sätta nystarten i fokus har Karlslunds BK gått tillbaka till de gamla rödvitrandiga tröjorna som IK Bolton bar. Foto: Mikael Öhrn

För att än mer sätta nystarten i fokus har Karlslunds BK gått tillbaka till de gamla rödvitrandiga tröjorna som IK Bolton bar. Foto: Mikael Öhrn

Karlslunds BK gör en nystart

Mindre snack och mer fotboll ska ta ettåringen tillbaka till sexan

Av
Mikael Öhrn

FOTBOLL. Kommunens yngsta lag satsar på att genast ta steget tillbaka till sexan. Truppen har breddats och klubben har dessutom infört en nolltolerans mot snack.

Under fjolårssäsongen innebar elfteplatsen i division 6 västra att klubben tvingades ta steget ner i division 7. Något som till stor del berodde på att Karlslund hade nästflest kort av alla fotbollslag i hela Skåne.
– Vi hade inget bra rykte i fjol utan sågs som ett gnällag, säger lagets spelande huvudtränare Magnus Lundström.
Ett år äldre har klubben tvingats bli vuxnare.
– Nu har vi fått många nya rutinerade spelare med bra karaktär, säger Pierre Persson, lagledare i Karlslunds BK.

Ny kula

Degraderingen menar de har gjort klubben gott. Till i år har spelare som drog ner tempot och sänkte moralen gått till andra klubbar.
– Vi börjar om från ny kula och har skaffat upp till tio nyförvärv och de håller bra klass i division 7, säger Magnus Liundström.
Klubben har endast ett A-lag. B-laget lade de ner mitt i säsongen i fjol eftersom det till slut var samma spelare som spelade både A- och B-lagsmatcher.

Positiv stämning

Den dåliga träningsnärvaron i fjol är också som bortblåst.
– Det är positiv stämning i år. Det var kanske vissa spelare i fjol som inte gjorde vad de skulle.
I år har klubben flyttats över till mellersta Skåne, men målsättningen är att ta steget upp igen.
– Vi kan inte säga att det är en enkel serie, men vi har ett så pass bra lag så att vi ska klara av att gå upp, säger Magnus Lundström.

Tidigare rivaler fick börja samsas

Landskrona SK och IK Bolton drogs länge med varandra i sjuan och sexan och de var långt från några bästisar. Den ekonomiska verkligheten tvingade dock dem att bli sams.
– Man var ovänner på plan och vänner på krogen, säger Pierre Persson och skrattar.
Rivaliteten satt emellertid djupt rotad. Något som märktes när sammanslagningen var klubbad.
– Den fanns där ju. När sammanslagningen var klar kom det en spelare från Bolton, när det var tal om sex-sju stycken, säger Magnus Lundström.
Allt eftersom har emellertid truppen fyllts på med hemvändande Boltonspelare och i årets trupp återfinns åtta-nio spelare med förflutet i Bolton.

In och ut ur klubben:

Nya: Martin Persson Lärka, Michael Fransson, Fabian Olsson, Pontus Ramberg, Sebastian Nilsson (Fram), Erik Rafsten, Tobias Petersson (Bergandy), Håkan Frick (Häljarp), André Theuerkauf (Landora), Mikael Wendel (HAIS), Martin Nilsson (comeback) Förluster: Christian Ahlbäck och Daniel Månsson (Glumslöv), Igor Timofejevs (Dösjöbro), Martin Möller (slutar), Ali Al-Doukhi (Stattena), Ibrahim Al-Doukhi (Asmundtorp).

Publicerad 01 April 2009 10:43