Petade Alexander Zaim punkterade matchen under sitt inhopp. Foto: Mikael Öhrn

Petade Alexander Zaim punkterade matchen under sitt inhopp. Foto: Mikael Öhrn

BoIS bytte vänsterkant och vann

Anders Linderoth ändrade om i laget när negativ trend vändes

Av
Mikael Öhrn

FOTBOLL. När BoIS vände på den negativa trenden i Jönköping gjorde de det med en ny vänsterkant.

BoIS tränare Anders Linderoth har tagit för vana att vänta till matchdagen innan han presenterar startelvan. När det var dags för kvällens avspark hade han pusslat om en aning i den. Joakim Persson och Johan Persson som var avstängda senast mot Mjällby var tillbaka, liksom Morten Nielsen som varit i väg på landslagsuppdrag, men framför allt hade Alagie Sosseh och Alexander Zaim fått lämna, till förmån för Martin Olofsson och Fredrik Olsson.
– Det är för att väcka folk att de inte har någon självskriven plats, säger BoIS-tränaren.

Ett sundhetstecken

Med 20 omgångar kvar att slåss om trepoängare får det ses som ett sundhetstecken att truppen är bred nog för att pussla om i startelvan.
– Det är konkurrens hela tiden, men de (Martin Olofsson och Fredrik Olsson) gjorde det bra, men vi får se hur vi gör nästa gång, säger han hemlighetsfullt.

Härlig fajterinställning

Med själva matchen var BoIS-tränaren riktig nöjd.
– Det var en härlig fajterinställning i 90 minuter där killarna jobbade stenhårt.
Ettan kom till på självmål sedan Pär Cederqvist hade varit framme och stört Mikael Axelsson i Jönköpingsmålet, men tvåan i slutet av matchen var signerad petade Alexander Zaim som först avlossar ett skott och därefter är framme på sin egen retur.
– Det är starkt av honom, säger en belåten Anders Linderoth.
I och med segern klättrade BoIS upp en placering till 10:e plats.

Jönköping Södra - BoIS 0-2 (0-1)

0-1 (13) självmål, 0-2 (90) Alexander Zaim Publik: 3 315 BoIS (4-2-3-1) Peter Karlsson Jesper Westerberg, Joakim Persson, Linus Malmkvist, Martin Olofsson Johan Persson, Ivo Pekalski Christoffer Carlsson (69), Morten Nielsen (77), Fredrik Olsson (89) Pär Cederqvist Inbytta: Alagie Sosseh (69), Alexander Zaim (77), Renam Franca (89)

Publicerad 01 June 2009 23:16