Henrik Larsson har skapat ett stort intresse kring BoIS, som kanske blir Superettans hetaste lag. Foto: Jenny Lindén

Henrik Larsson har skapat ett stort intresse kring BoIS, som kanske blir Superettans hetaste lag. Foto: Jenny Lindén

Henke-hysterin fortsätter i BoIS

Nya spelare snart på plats

Av
Martin Bergström

FOTBOLL. BoIS är heta på marknaden. Nya spelare väntas ansluta snart och sponsorerna ställer sig på kö till klubben.

I samma stund som det blev känt att Henrik Larsson tog över rollen som tränare i Landskrona har telefonerna gått varma på kansliet. Sponsorerna står i kö och säsongsabonnemangen säljer som aldrig förr.
– Vi har sålt ungefär 50 procent fler abonnemang hittills i år än vad vi gjorde samma period förra året. Det händer mycket hela tiden och det är klart det har varit en effekt av att Henrik Larsson kommit hit, säger Mats Aronsson, fotbollsansvarig i klubben.

Men budgeten har inte förändrats utan klubben har i stället lagt sig på ungefär samma nivå som förra säsongen. Både när det gäller antalet sålda abonnemang och sponsorintäkterna.
– Det är ingen stor skillnad utan vi väljer att ligga på samma nivå, men vi märker att fler är intresserade av att gå in som sponsorer, säger han.

Förra året låg sponsorintäkterna på mellan åtta och tio miljoner kronor.
Men det är inte bara publik och sponsorer som är intresserade av BoIS. Även spelare är lockade av att komma till Landskrona. Och klubben hoppas göra klart med något nyförvärv redan i januari.
– Vi har öppna platser och kollar runt på marknaden. Förhoppningsvis kan vi ha en ny spelare innan januari är slut, säger han.

Och det är på mittfältet som det behövs förstärkas, men under försäsongens gång kommer klubben också plocka in olika provspelare.
Följ BoIS första träning den 15 januari på Lokaltidningens hemsida.

Vem vill du se som nästa BoIS-värvning? Kommentera nedan...

Publicerad 08 January 2010 11:32