LANDSKRONA. Mats Aronsson ser fram emot 2010 års säsong, såväl på fotbollsplanet som på hemmafronten. Foto: Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Mats Aronsson ser fram emot 2010 års säsong, såväl på fotbollsplanet som på hemmafronten. Foto: Mikael Öhrn

Fotboll för hela slanten för Mats Aronsson

Tycker att det ser stabilt ut för BoIS kommande säsong

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

LANDSKRONA/RÖDA TRÅDEN. Det är mer eller mindre fotboll för hela slanten för Mats Aronsson. Nu är det dessutom nytt år och med det kommer det alltid nya förutsättningar, så också i Landskrona BoIS och sportchefen ser fram emot säsongen.

– Det är klart att förutsättningarna för att det blir ett bra år för Landskrona BoIS är ganska stora. Jag tycker att klubben har jobbat för att bygga upp saker och ting i hela verksamheten och det ser stabilt ut när det gäller allt från den sportsliga biten till sponsorbiten och det ekonomiska.
Någon målsättning är ännu inte satt, men det är tänkt att det ska bli bättre i år.
– Det är inte spikat, men det är rimligt att tänka sig topp fem. Sen finns det inget uttalat att vi ska försöka gå upp i år, utan vi ska försöka stabilisera och få balans i det sportsliga som det ekonomiska.

Grönt är avkopplande

Dagar som kvällar står det fotboll på agendan och allt som oftast har Mats Aronsson telefonen i örat. När den väl är satt på laddning väntar mer arbete, fast på hemmafronten.
– Jag har huset kvar i Danderyd. Där handlar det om att fixa och greja med allt som hör till.
Skingra tankarna gör han annars på greenen, men det är lite svårare under vintern.
– Det är lite dåligt med det under den här årstiden, men annars är det är skönt att gå ut någon kväll och rensa huvudet när man är här nere.

En timme bort

Hustrun bor och jobbar i Stockholm, men Sverige är ibland mindre än vad man kan tro.
– Det är bara en timmes resa, säger han med ett skratt, innan han fortsätter.
– Det är klart att det är ett annorlunda liv, men det har både sina för- och nackdelar. Här nere är jag själv vilket innebär att jag inte behöver ha något dåligt samvete om jag kommer hem sent. Sen utnyttjar vi tiden när vi träffas och har ju den fördelen att vi kan vara såväl här nere eller som i Stockholm när vi är lediga, säger Mats Aronsson.

Visste du det här?

Namn: Mats Aronsson Ålder: Född -51 Bor: Landskrona/Danderyd Familj: Hustru, två barn sen tidigare, ett bonusbarn och ett bonusbarnbarn. Skulle helst vilja träffa: Spontant känner jag att en sån person som Nelson Mandela som verkligen trodde på en sak och drev den framåt hur illa han ändå blev behandlad. Det är en fantastisk människa. Det bästa med Landskrona: Det är ett par saker, men framför allt läget är helt fantastiskt. Sen är det bästa med Landskrona i regel BoIS. Dessutom är det en fantastisk stad att promenera i. Senast lästa bok: Jag håller på med en dokumentärbeskrivning av mordet på Helen i Hörby. Annars läste jag för andra gången nyligen Stieg Larssons trilogi. Favoritfilm: Gökboet – den är tidlös i sin beskrivning av personen som blir inskriven, på så vis att det tyvärr lika gärna skulle kunna vara aktuellt i dag. Om jag vann tre miljoner: Jag skulle naturligtvis unna mig en del, men i första hand skulle jag säkerhetsställa för barn och barnbarn. Det är tufft att vara ung i dag. Hobby: Det går in i varandra och jag har ingen direkt hobby annat än fotboll. Det blir lite golf när jag lyckas få ihop tiden till det.

Publicerad 09 January 2010 14:00