INSTÄLLNING.

INSTÄLLNING. "Jag tvingar mig själv att gå och träna", säger komikern Lena Frisk. Foto: MRÖ

Frisk dansar sig i form

”Jag önskar att jag kunde åka skridskor”

Av
Linda Kante

FRITID. Alla vet att det är viktigt att hålla igång. Men det är inte alltid så lätt. Under den mörkare delen av året är vi ofta trötta och omotiverade.
– Jag tvingar mig själv att gå och träna, säger komikern Lena Frisk.

En av de vanligaste anledningarna till att i synnerhet kvinnor inte tränar är att de inte tycker att det är kul. Därför är det viktigt att lägga ner tid på att försöka hitta en träningsform som passar just dig - något komikern Lena Frisk gjorde i tidig ålder.
– Jag danstränar och har alltid gjort det, ända sedan jag var fyra år gammal. I början var det mest leka fjärilar och sådant men numera är det mycket jazzdans, berättar hon.

Vila i form
Men tyvärr räcker det inte alltid att träningen är kul, speciellt inte under vinterhalvåret. Mörker och kyla utomhus innebär att soffan blir mer lockande än att man ska klä på sig varma kläder och ströva iväg till gymmet.
– Min kropp mår dåligt om jag inte rör på mig. Men ibland så förstår inte min hjärna det utan tycker istället att jag ska vila mig i form. Då får jag helt enkelt tvinga mig själv iväg, säger Lena Frisk.

Gärna skridskor
Vintern behöver dock inte bara innebära att träningssuget blir mindre. Det finns en del träningsformer som man bara kan ta del av på vintern. En av dem är skridskoåkning - något Lena Frisk gärna skulle vilja se att hon sysslade mer med.
– Jag önskar att jag kunde åka skridskor. Det händer att jag får för mig att jag kan det eftersom att jag kan dansa och förstår rörelsemönstret och så. Men när jag har fått på mig skridskorna och ska sätta igång så förstår jag att jag inte kan det, berättar hon.

Personligt

Namn: Lena Frisk Ålder: 44 år Gör: komiker

Publicerad 18 January 2010 03:00