Invånarna involveras när staden ska göras ren

Av
Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Landskrona stad har lyssnat på sina invånare och kommer därför att involvera allmänheten i en städdag till hösten.
– Vi vill försöka få ut så mycket folk som möjligt för att hjälpa till att göra stan bättre. Många klagar på att det ligger för många hundbajspåsar, plast och McDonaldspåsar ute på gatorna. Vi vill få ett ökat intresse att lägga detta på rätt ställe, säger Kåre Larsson, förvaltningschef på Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen.
För att få en bättre uppfattning om vad stadsinvånarna tycker om hur gator och parker sköts deltog Landskrona stad i en undersökning gjord av Sveriges Kommuner och Landsting. (SKL).

Visste du att...

…utöver en relativt stor andel som tyckte att det var för mycket skräp i stan, var det även en stor del av stadsinvånarna som var missnöjda med snöröjning och halkbekämpning samt tyckte att det behövdes mer utomhusbelysning. Även när det gällde kommunikationen med staden tyckte många att den kunde ha varit bättre. …däremot fick parkeringsmöjligheterna och vägstandarden ett bra omdöme. …resultaten avvek inte märkbart från andra kommuner i samma storlek.

Publicerad 01 July 2010 15:49