Split/Second: Velocity har fartkänsla och ett bra singelsplayer-läge, men spelaren måste betala för att l

Split/Second: Velocity har fartkänsla och ett bra singelsplayer-läge, men spelaren måste betala för att l"fuska".

SPEL:

Split/Second: Velocity

"Sparar du tillräckligt mycket "kräm" kan du trigga ett superevent"

Av
Maxim Machalek

RECENSION. Actionbetonad racing med release i stort sett samtidigt som sin störste konkurrent blur som både levererar och fallerar.

Presentationen bygger på någon from av tv-show där du och dina medtävlande är stjärnor. Genom att göra diverse tricks som att sladda, hoppa och köra tätt bakom framförvarande bilar samlar du på dig "kräm". Med "krämen" kan du när som helst trigga events på banan, till exempel bilar som sprängs, helikoptrar som släpper ut bomber och hus som ramlar ner på banan. Sparar du tillräckligt mycket "kräm" kan du trigga ett superevent som inte bara spränger motståndarna åt hel-vet-e, utan även ändrar banans struktur.

Och banne mig funkar det. I början kändes det helt slumpmässigt, men ju mer man lär sig banorna och deras olika events får man snabbt en känsla för hur man ska vinna. Motståndarna är ärliga och bjuder på motstånd, men känns aldrig fuskiga på något sätt. Onlinemotståndarna är dock något helt annat.

För vad Split/Second gör är att det tar dina upplåsta bilar från singelplayerdelen och gör dem tillgängliga online. Vad detta betyder är att du i stort sett måste spela igenom hela kampanjen för att ha en chans online. Om du inte betala femtio kronor extra för att låsa upp bilarna det vill säga. Bullshit skriker jag.

Köpmässigt är det inte ett svårt val. Är du ute efter den bästa singelplayerupplevelsen är det Split/Second du är ute efter, men är det istället multiplayer är det blur du ska köpa. Är de två lika viktiga faller det totalt över till blurs fördel.


Split/Second: Velocity

Betyg: 3 av 5 + Fartkänslan + Arkadig kontroll + Bra singelplayer - Platt multiplayer -Betala för att fuska Spela även: blur, Mario Kart Releasedatum: 2010-05-21 Utvecklare: Black Rock Studios Utgivare: Disney Format: [360], PS3, PC Rek. ålder: 7 år

Publicerad 01 July 2010 13:00