Jocke lämnar Kågeröd – ska rädda Asmundtorp

Nu blir det derby mot gamla laget

Av
Martin Bergström

FOTBOLL. Jocke Goldring tränade Kågeröd i tre år. Sen ville han ha en ny utmaning. En tuff sådan. Nya jobbet blev hos Asmundtorp där han nu ska få det sjunkande skeppet att flyta igen.

– Jag kände att jag hade gjort mitt i Kågeröd. Jag har varit där i tre år och gjort vad jag kunnat med de förutsättningarna. Så dök Asmundtorp upp och det kändes som en bra utmaning, säger Jocke Goldring.
Han tar med sig Jimmy Johnsson och Peter Oltner i sin tränarstab från Kågeröd och lyckades även få med sig två spelare, Alex Goldring och Daniel Pettersson till klubben.
Nu är uppgiften att rädda Asmundtorp som endast tagit en poäng på de två senaste säsongerna och sjunkit som ett skepp genom divisionerna. Nu ska de landa i division fyra.
– Vi får hoppas att raset slutar nu. Det är det som är tanken. Jag har haft några träningar och här finns gott om kvalité. Det är en väldigt ung trupp som fått mycket erfarenhet i de högre serierna även om de inte vunnit, säger han.

Målsättningen blir att stoppa raset och etablera klubben i division fyra. En serie där han nu kommer få möta sitt gamla lag eftersom Kågeröd och Asmundtorp lottats in i samma serie.
– Ja, det kommer bli lite speciellt såklart att möta Kågeröd i serien. Men jag hoppas verkligen att det går bra för Kågeröd också även om jag nu är tränare i Asmundtorp, säger Jocke Goldring. 

Publicerad 01 December 2010 15:16