Foto: Martin Bergström

Foto: Martin Bergström

Psykkriget inför VM har börjat

Av
Martin Bergström

INNEBANDY. Finland som världsmästare. Norge och Danmark vill skrälla. Sverige ska hämta hem guldet igen. Det är dags för innebandy-VM och landslagsmännen i FCH och Falcons triggar igång med psykningar.

En norsk, en dansk, en svensk och en finne. Tre i FC Helsingborg och en i Landskrona Falcons. Nu ska de göra upp i Innebandy-VM och psykningarna har redan börjat mellan Tommy Midtsveen, Joakim Larsen, Mattias Helgesson och Juha Kiviletho.
– Vi spelar med hjärta i Danmark. Det måste vara tråkigt för Finland att förlora i premiären i Hartwall arena i Helsingfors. Finland är favoriter, men vi hoppas skrälla, säger dansken Joakim Larsen.

FCH-stjärnan och finske backen Juha Kiviletho är inte av samma mening och är säker på att Danmark kommer kamma noll mot Finland.
– De kan ju försöka, men vi kommer vinna den matchen det är jag säker på. Det kommer stå mellan Finland och Sverige, säger Juha Kiviletho som gör sitt tredje VM och första på hemmaplan.
Hans kollega i FCH, Mattias Helgesson, är revanschsugen och åker med det svenska landslaget för att vinna tillbaka guldet som, enligt honom, finnarna enbart lånat för stunden.
– Det blir mitt andra VM. Förra gången fick jag en silvermedalj som jag inte vill ha. Ska bli skönt att hämta hem guldet till Sverige igen, säger han.

På lördag drar VM igång och den 11 december efter finalen vet vi vems uttalande som står sig bäst.
 
Grupp A
Finland
Ryssland
Danmark
Kanada

Grupp B
Schweiz
Lettland
Polen
Singapore

Grupp C
Sverige
Tyskland
Estland
Australien

Grupp D
Tjeckien
Norge
Italien
Japan 

Publicerad 01 December 2010 15:09