Call of Duty: Black Ops bidrar med action upp över öronen, men saknar känsla tycker Lokaltidningens spelrecensent.

Call of Duty: Black Ops bidrar med action upp över öronen, men saknar känsla tycker Lokaltidningens spelrecensent.

SPEL Call of Duty:

Black Ops

Av
Maxim Machalek

RECENSION. Ännu en gång är det dags för Treyarch, b-skådespelarna i Call of Dutys värld att göra sitt. Gänget som inte kan något annat än att härma efter bortgångna storebröderna Infinity Ward har än en gång misslyckats med vad som från början var ett givet årets spel.

Vi börjar med singelplayerdelen. Kort och linjärt likt en actionrulle på hjul. Aldrig en sekund ledig till eftertanke när man störtar genom den ena klyschan efter den andra. De försöker så hårt att pumpa adrenalin att de istället blir killen som försöker göra allt för att få uppmärksamhet, inklusive kasta bajs i värsta ADHD-maner på sin nyfunna förälskelse. Det funkar helt enkelt inte.

Och när vi väl kommer till flerspelarläget, ett läge jag nött i Infinity Wards mästerverk, ja, där har de verkligen lyckats förstöra allt som var roligt. Ett serversystemet som omöjliggör spelande tillsammans med vänner. Skulle ni väl ha tur att hamna på samma server hamnar ni förmodligen i olika lag. Det går helt enkelt inte.

Och levelsystemet? Det finns inget som helst initiativ att prova nya saker då allt låses upp med pengar, något man får tillräckligt av efter ett par timmars spelande. Och när man väl kommer in i spelet vill man bara skrika av ilska. Känslan från Modern Warfare 2 är som bortblåst och man springer runt på detaljerade, men totalt feldesignade banor som yra höns.

Och när det helt trasiga spawnsystemet dyker upp, ja då lägger jag av och spelar mitt älskade Modern Warfare 2 istället. Hela tiden måste man titta sig över axeln för fienden kan börja om rakt bakom dig, eller i din skottlinjer när som helst. Det gör hela spelet till ett virrvarr av okontrollerat springande och otaktiskt skjutande.

Jag hade höga förhoppningar, och varenda av dem slogs till spillror av Treyarch totala våldtäkt på licensen. De forna Medal of Honor killarna visste och vet fortfarande hur man expanderar och förnyar, där grabbarna med stort T enbart lyckas kopiera och försämra. Jag ser knappast fram emot nästa Call of Duty. Mitt enda hopp är väntan på Respawn Entertainments nästa spel.


Call of Duty: Black Ops

Betyg: 2 av 5 - Dåligt + Action upp över öronen - Allt är sämre än förr - Ingen känsla - Tråkigt levelsystem - Fungerar inte på Dual Core system - Trista multiplayerbanor Spela hellre: Modern Warfare 2, Quake 3, Halo: Reach Releasedatum: 2010-11-09 Utvecklare: Treyarch Utgivare: Activision Format: [PC], 360, PS3, Wii, NDS Rek. Ålder: 18 år

Publicerad 02 December 2010 00:00