Castlevania: Lords of Shadow erbjuder makalös grafisk variation och ett utmanande och roligt gameplay. Högsta betyg ger Lokaltidningens spelrecensent.

Castlevania: Lords of Shadow erbjuder makalös grafisk variation och ett utmanande och roligt gameplay. Högsta betyg ger Lokaltidningens spelrecensent.

Högsta betyg till Castlevania:

Lords of Shadow

RECENSION Castlevania: Lords of Shadow

Av
Andreas Majetic

Sällan har jag sett ett så genomarbetat spel – på alla håll och kanter. Variationen är.. helt otrolig. Detta är alltså ett spel som spänner ca 20 timmar utan problem, mycket mer om man vill hitta alla hemligheter, och ändå bjuder det på sanslös variation.

Varje bana (det finns säkert ett femtiotal) bjuder på något nytt. Jag har aldrig varit med om något liknande, dessutom med tanke på spellängden. Ena stunden är du i en varginfesterad by i ösregn, andra i ett gudsförgätet träsk. Från snöstormande strider med jättar i bergen till en blodig kamp mot en slaktare i ett vampyrslott.

Storyn är som allt annat i spelet bra, presenteras i långa filmsekvenser och innehåller en del vändningar. Året är 1047 och mörka krafter har invaderat Jorden. Själar fångas mellan liv och död och groteska mardrömsvarelser terroriserar människan. Man är Gabriel Belmont, medlem i den heliga riddarordern, vars fru Maria har dött, hennes själ fångad i limbo. Gabriel tänker göra någonting åt det. Byborna flyr när de hör ylandet, träporten vacklar av slagen.

Gabriel kliver av sin häst och ställer sig bredbent med piskan i högsta hugg framför porten. Det är natt, det regnar och åskar. Vampyrjägaren är pissed och ute efter blod. Game on.
Plattformande ingår också i konceptet. Att klättra runt på olika jättestrukturer är, tja absolut en fullkomligt visuellt kittlande resa, men det är också inte lika handhållet som t.ex.

Uncharted 2. Även om man oftast ser vart man ska så indikerar inte spelet det med larviga färger. Det blir lite mer utmaning, men aldrig frustrerande. Att använda piskan till att svinga sig är också ett välkommet drag som mixar upp klättringen.

Det är svårt att hitta nackdelar i Lords of Shadow. Det är ett nästan fulländat actionspel och jag håller det högre än God of War 3, som i sin tur var ett fantastiskt spel. Med tanke på hur storyn avslutades är jag enormt hajpad inför en eventuell uppföljare. Jag var inte eld och lågor i början så tänk på det om ni provat och inte gillade det. Ni får inte missa detta.


Castlevania: Lords of Shadow

Betyg: 5 av 5 - Mycket bra + Makalös grafisk variation + Responsiv kontroll + Utmanande och roligt gameplay + Lång hållbarhet - Lite odetaljerade sidokaraktärer Spela även: Enslaved, God of War Releasedatum: 2010-10-07 Utvecklare: Mercury Steam Utgivare: Konami Format: [PS3], 360 Rek. ålder: 18 år

Publicerad 04 December 2010 00:00