Star Wars: Force Unleashed 2 får godkänt. Snygg grafik, bra musik, men extremt kort och för lite blod tycker Lokaltidningens spelrecension.

Star Wars: Force Unleashed 2 får godkänt. Snygg grafik, bra musik, men extremt kort och för lite blod tycker Lokaltidningens spelrecension.

Godkänt för nya Star Wars

RECENSION Star Wars: Force Unleashed 2

Av
Andreas Majetic

Force Unleashed 2 är inget dåligt spel egentligen men det är inte speciellt bra heller. Grafiken är snygg i de få världarna som finns. Fina utsikter, bra fysik, reflektioner och ljussättning håller liksom kantutjämningen toppklass. Enda grafiska problemet är att det hackar till ibland vilket kan vara rent förödande när man ska blockera en missil på högre svårighetsgrader.

Nej, tekniken är det inget fel på. Det absolut största problemet ligger i spelets längd och variation. Med ca 5-6 timmar i hållbarhet är det nästan över innan det börjat och med ynka två planeter och ett skepp att vistas på blir det snabbt tråkigt för ögat trots den tekniska briljansen. En av dessa planeter har ni dessutom redan sett om ni spelat demot. Det är riktigt dåligt.

Även variationen i spelet blir lidande. Även om man har flera krafter att variera striderna med såsom ljussabel, force push, force grip och blixtar från händerna likt kejsaren själv (det vanliga i stort sett) så blir striderna snabbt tråkiga eftersom det bara känns som att utvecklarna plockar ut några fiender ur sin burk med begränsade enheter och mixar ihop dem för att sedan släppa dem lösa. På hard blir det extremt jobbigt att möta vågor av olika sorters fiender som måste besegras på olika sätt. Eld och slag kommer från alla håll och trots att du är en mäktig jedi tar du skada på löpande band.

Ett sista irritationsmoment är bossarna. Jag antar att man ville få med coola episka bossar men spelsättet som dessa måste övervinnas med påminner om pussellösning mer än något annat. Bossarna är stora, men de är fruktansvärt utdragna och sega.

Trots att jag inte spelat ettan kändes FU2 inte speciellt fräscht. Det är i grunden ett ok spel
med bra teknik bakom men det är inte värt fullpris. Köp på rea, det lär bli ganska snart.


Star Wars: Force Unleashed 2

Betyg: 3 av 5 - Godkänt + Snygg grafik + Bra musik och röster + Varierade krafter - Extremt kort - Få planeter och miljöer - Repetitiva fiender - Inget blod Spela hellre: Enslaved, God of War (Jepp, fortfarande lika bra) Releasedatum: 2010-10-29 Utvecklare: LucasArts Utgivare: LucasArts Format: [360], PS3, PC, Wii, NDS Rek. ålder: 18 år

Publicerad 06 December 2010 00:00