Pusslen är variationsrika och kluriga. Ibland kan de te sig lite enkla och ibland stört omöjliga i Professor Layton and the Lost Future, tycker Lokaltidningens spelrecensent.

Pusslen är variationsrika och kluriga. Ibland kan de te sig lite enkla och ibland stört omöjliga i Professor Layton and the Lost Future, tycker Lokaltidningens spelrecensent.

Professor Layton är pusselfantastiskt

Professor Layton and the Lost Future

Av
Maxim Machalek

SPELRECENSION. Professor Layton och hans lärjunge Luke stöter på trubbel. Efter att ha mottagit ett brev från framtiden kastas de in i ett mysterium involverande ett London tio år in i framtiden huserad av den onde Professor Layton. Hur ska det gå?

Likt sina föregångare är upplägget detsamma. Strax över 150 pussel passas in i en spännande berättelse framförd med hjälp av talade stycken, bildspel, dialogrutor och inte minst tecknade filmstycken.

Pusslen är av varierande svårighetsgrad och de flesta går att vänta med till senare om inte hjärnan räcker till. Vid varje pussel finns det möjlighet att köpa hjälp i tre steg samt ett fjärde som ger svaret. De köps med hjälp av mynt man hittar på resans gång genom att klicka runt i miljöerna.

Pusslen är variationsrika och kluriga. Ibland kan de te sig lite enkla och ibland stört omöjliga, men vid det andra fallet finns det precis så mycket hjälp att tillgå som man önskar. Pusslen täcker sannolikhet, matematik, logik och språk på ett trevligt sätt som både stimulerar och underhåller.

Som uppföljare levererar The Lost Future precis vad som förväntas. Med ett identiskt upplägg likt sina två tidigare spel får vi exakt vad vi önskar oss och med samma kvalitet. Det känns tryggt, men hade det inte varit lite kul med några överraskningar?


Professor Layton and the Lost Future

Betyg: 4 av 5 - Bättre
+ Pusselfantastiskt
+ Stämningen
+ Kontrollen
+ Berättelsen
- Nyskapande? Näe…
Spela även: Layton-spelen är i en klass för sig när det gäller varierade och logiska pussel. Spela hans två andra spel om du inte får nog.

Releasedatum: 2010-10-22
Utvecklare: Level-5
Utgivare: Nintendo
Format: [NDS]
Rek. ålder: 7 år

Publicerad 01 January 2011 11:00